K1 i Boks

‘Daniel Dubois protiv mene? Slomio sam mu nos dva puta, školovat ću ga i treći puta‘

Daniel Dubois

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Daniel Dubois je ostvario najveću pobjedu svoje karijere prošle subote nokautiravši Anthonyja Joshuu, ali jedan teškaš nije ostao impresioniran

Daniel Dubois nije dopustio da ga išta spriječi u tome da pokaže svima kako pripada popisu najboljih teškaša na svijetu.

Nakon poraza od Oleksandra Usyka 2023. godine, njegovog drugog poraza u karijeri, Dubois je pobijedio Jarrella Millera i Filipa Hrgovića te postao privremeni IBF svjetski prvak. Kada je Ukrajinac napustio pojas, Britanac je unaprijeđen u punopravnog IBF prvaka. Njegova prva obrana naslova bila je pred 96 tisuća navijača na Wembley stadionu, protiv velikog favorita Anthonyja Joshue. ‘‘DDD‘‘ je nadboksao bivšeg prvaka od početnog zvona i tri puta ga rušio na pod prije nego što je meč zaustavljen nokautom u petoj rundi.

S ovom uvjerljivom obranom naslova koja je učvrstila njegov status svjetskog prvaka, Dubois sada ima brojne opcije za buduće borbe. Mogao bi se dogoditi revanš s ‘‘AJ-em‘‘, ili bi mogao tražiti borbu s pobjednikom revanša između Usyka i Tysona Furyja kasnije ove godine. Tu su i izazivači poput Josepha Parkera i Zhileija Zhanga.

Jedan od boraca kojeg ljubitelji boksa sve više žele vidjeti u ringu je Martin Bakole, snažni udarač koji je nedavno upisao svoju najbolju pobjedu u karijeri protiv američke zvijezde u usponu, Jareda Andersona. Bakole je ranije za IFL TV rekao kako je ozbiljno ozlijedio Duboisa na sparingu: ‘‘Slomio sam mu nos dvaput i zaustavio ga. To nije laž jer on nikad neće izjaviti i reći da lažem.‘‘

Poznati boksački novinar Michael Benson postavio je pitanje na Twitteru: ‘‘Kako bi se odvila borba između Daniela Duboisa i Martina Bakolea po vašem mišljenju?‘‘ Odgovarajući na tu objavu o potencionalnoj borbi u budućnosti, Bakole je samouvjereno napisao:

‘‘(Ja ću ga) školovati po treći put.‘‘

Prema najnovijim informacijama, Bakole je rangiran kao broj pet po IBF-u. Očekuje se da će uskoro nastupiti na još jednom događaju u sklopu Riyadh Seasona, a također je zatražio borbu i protiv Zhileija Zhanga.

Linker
24. rujan 2024 20:52