K1 i Boks

Dubois je otvoren za revanš sa Joshuom: ‘Želim to. Želim biti još bolji sljedeći put!‘

Daniel Dubois vs Anthony Joshua

 Adrian Dennis/AFP/Profimedia
Iako je otvoren za revanš s ‘‘AJ-om‘‘, Daniel Dubois bi mogao čekati meč za ujedinjenje titula

Daniel Dubois izjavio je da je otvoren za revanš s Anthonyjem Joshuom. ‘‘DDD‘‘ je zadržao svoju IBF titulu u teškoj kategoriji impresivnim nastupom nokautiravši ‘‘AJ-a‘‘ u subotu navečer na kultnom stadionu Wembley.

27-godišnjak je rušio Joshuu više puta tijekom borbe prije nego što je u petoj rundi postigao šokantnu pobjedu nokautom. Odmah nakon borbe, Joshuin promotor Eddie Hearn je inzistirao da u ugovoru postoji klauzula za revanš i da će njegov borac vjerojatno aktivirati tu opciju nakon ovog teškog poraza.

Međutim, šef Queensberry Promotionsa i Duboisov promotor, Frank Warren, rekao je za talkSPORT da u Duboisovom ugovoru nema takve klauzule, iako će razmotriti mogućnost uzvratnog meča ako obje strane to žele. Rekao je: "Nema klauzulu za revanš u svom ugovoru. Ali postoji jedna u ‘AJ-evom‘ ugovoru. Nemam problema s revanšom ako to žele i ako su uvjeti u redu. Ali još je prerano. Mora uživati u ovom trenutku.‘‘

Dubois je razgovarao s Jimom Whiteom iz talkSPORT-a i govorio o mogućnosti drugog meča. Na pitanje želi li se opet boriti protiv Joshue, Dubois je rekao Whiteu:

"Da, ako se to dogodi kasnije, onda da. Želim to. Želim biti još bolji sljedeći put. Znam gdje se trebam poboljšati, tako da kao prvak i borac želim svaki put dokazati da su ljudi u krivu, i to smo do sada radili...‘‘

"Mislim da bih mogao, mogu biti puno bolji od toga. Bilo je odlično, ali vjerujem da ću sljedeći put biti još precizniji. Oštriji, u svemu."

Međutim, borba s Joshuom nije jedina velika sljedeća mogućnost za Duboisa. Prije ovog britanskog obračuna, govorilo se da će pobjednik možda boksati protiv pobjednika nadolazećeg revanša između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja 21. prosinca. Ako se to ostvari, to bi bio drugi okršaj za apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji u eri s četiri pojasa.

Na pitanje bi li radije imao revanš s ‘‘AJ-em‘‘ ili borbu s pobjednikom Usyk-Fury meča, Dubois je odgovorio: "Volio bih revanš, ali bilo tko zapravo, tko mi ponudi više novca."

Dubois se nikada nije borio s Furyjem, ali je poražen od Usyka u kolovozu 2023. godine.

Linker
24. rujan 2024 20:52