K1 i Boks

Antonio Krajinović nakon ‘uraganskog‘ debija u Gloryju: ‘Prvo pa muško! Hvala Bogu na ovakvom ulasku u profesionalne vode‘

Antonio Krajinović

 Ronald Gorsic/CROPIX
27-godišnji velteraš iz Osijeka odradio je jedan od najimpresivnijih nastupa na Gloryjevom spektaklu u Zagrebu

Koliko je samo vrhunskih kickboksača u Hrvatskoj, mnogi vjerojatno nisu ni svjesni. Imena poput Antonija Plazibata, Andreja Kedveša, Mladena Brestovca, Tea Mikelića itd. poznata su nešto široj bazi fanova jer radi se o borcima s bogatim iskustvom na profesionalnoj sceni.

Glory 95 event približio je široj publici kvalitetu boraca koji "žare i pale" amaterskom scenom. Borci poput Antonia Krajinovića, Vite Košara i Ivana Bertića godinama bilježe fantastične rezultate u amaterskom kickboksu (i muay thaiju), ali iskustva u profesionalnom sportu nemaju previše ili nisu imali uopće.

Dojam je da se ponekad uzima "zdravo za gotovo" sve ono što postižu na Svjetskim i Europskim prvenstvima te da rezultati u amaterskim vodama ne vrijede kao pobjede u najvećim svjetskim organizacijama poput Gloryja. No, publika se mogla uvjeriti kako se radi o više nego ozbiljnim borcima koji mogu napraviti pravu pomutnju u vodećim svjetskim organizacijama.

Vito Košar uništio je Aleksandra Jankovića u prvoj rundi, dok je Ivan Bertić prezentirao nevjerojatnu raskoš tehnika i odradio je vrhunske tri runde protiv iskusnog Danuta Hurduca. Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je Bertić, a suci nisu imali težak posao prilikom bodovanja tog meča.

Jako impresivan nastup odradio je i Antonio Krajinović. 27-godišnji Osječanin višestruki je prvak države, a prošle godine osvojio je zlato na WAKO Svjetskom prvenstvu. Iako ga je u profesionalnom debiju čekao Teo Mikelić, borac s preko 40 profesionalnih nastupa, Krajinović je isticao kako je kvalitetnijeg i zahtjevnijeg protivnika porazio u prošlogodišnjem finalu SP-a. Iza svojih riječi stao je i u ringu.

Samo 57 sekundi trebao je Krajinović kako bi porazio iskusnog Mikelića. Meč je zapravo trebao trajati i kraće, ali sudac nije primijetio ručnik koji je bačen od strane Mikelićevog kuta. Da je Krajinović čovjek od riječi govori i način na koji je pristupio ovoj borbi.

"Uvijek se krećem prema naprijed. Govore da imam snažne krošee i aperkate. Kontraš sam i jako dobro koristim tu činjenicu. Prošlogodišnje zlato na SP-u govori za sebe i rezultat je borbe u kontragardu. Volim borbu držati dinamičnom. Kao što sam već rekao, uvijek se krećem prema naprijed i volim bacati jako puno udaraca. Također volim i klinč.", govorio je Krajinović u Gloryjevoj najavi svog meča.

Sve što je izrekao u potpunosti je opravdao. Od prve sekunde dvoboja Krajinović je postavio visok tempo, kretao se prema naprijed i nije dao sekunde predaha Mikeliću. Bila je to vrhunska izvedba kojom je zapravo otvoren program eventa, a 27-godišnji Krajinović ispunio je svoj veliki san ostvarivši pobjedu na Gloryjevom eventu pred mnoštvom navijača koji su došli iz Osijeka kako bi ga podržali.

"Prvo pa muško! Ovog vikenda odrađena je prva profesionalna borba u najelitnijoj svjetskoj kickboxing organizaciji. Hvala svima na podršci, a posebno onima koji su bili u Zagrebu i bodrili me uživo. Hvala cijelom timu KBK Sveti Duh (Osijek) i svima koji su pomagali tijekom priprema. I naravno, hvala Bogu na ulasku u profesionalne vode sa stilom.", poručio je Krajinović na svom Instagram profilu.

Krajinovićeva pobjeda na Glory 95 eventu nagrada je koju je ovaj momak odavno zaslužio. Nevjerojatna disciplina i upornost krase Antonija Krajinovića. Osim što godinama bilježi vrhunske rezultate u kickboksu, Krajinović je paralelno došao do titule magistra elektroenergetike. Na upit Marka Petraka o sljedećem nastupu u Gloryju, Krajinović je prije svega rekao:

"Ja imam posao na puno radno vrijeme, ne znam kad ću se vratiti."

Kombinirati posao i nastupati u kickboksu na ovako visokoj razini zaslužuje duboki naklon, ali nadamo se kako Krajinovićev prvi nastup u Gloryju neće biti njegov posljednji. Antonio je borac spreman za najviše domete, a sve što treba je prilika da to i dokaže.

Linker
22. rujan 2024 23:14