Kvartovska pizza

Pizzerija u Novom Zagrebu radi super tanke hrskave pizze, servis je odličan i gosti ih, čini se, baš vole

Pizzerija Nu u Središću radi drugačije pizze, preko dana su puni i to s dobrim razlogom

Prošle smo subote odlučili posjetiti zagrebačku pizzeriju Nu, smještenu u Ulici Vojina Bakića 2 u Središću. Ova je pizzerija već nekoliko godina jedna od naših omiljenih adresa kada poželimo tanju i hrskaviju varijantu pizze, a naša prethodna iskustva uvijek su bila vrlo pozitivna.

Budući da smo se u posljednje vrijeme češće susretali s kvartovskim pizzerijama koje uglavnom pripremaju napolitanske pizze, želja za nečim drugačijim, preciznije, za tankim i hrskavim tijestom, potaknula nas je da se zaputimo u Nu. Srećom, rezervirali smo stol, što se pokazalo nužnim, jer smo po dolasku zatekli restoran pun gostiju. Ljubazni konobar brzo nas je smjestio, a prostor, po našoj procjeni, ima 30-ak sjedećih mjesta i vanjsku terasu.

image
Privatna Arhiva

Kako smo stigli baš u vrijeme ručka, prvo smo se bacili na kartu pića. Odabrali smo točeni Paulaner, a uvidjeli smo i da na raspolaganju imaju nekoliko craft piva te nekoliko standardnih piva u bocama, što će se svidjeti onima koji vole popiti dobro pivo. Osim piva, probali smo i čašu crnog vina iz toskanske vinarije Brancaia, a posebno nas je razveselila velikodušna količina točena u čašu.

U ponudi je desetak različitih vina i sva su dostupna na čaše, što je za kvartovsku pizzeriju više nego korektno. Također smo za stol dobili i nekoliko umaka hrvatskoga brenda Volim Ljuto, što nas uvijek razveseli.

image
Privatna Arhiva

Nakon što smo istražili pića, prešli smo na kartu hrane, gdje se nudi dvadesetak vrsta pizza u dvije veličine: mala i velika (velika je zapravo klasične veličine, 33cm), uz tri salate. Cijene pizza (za velike) kreću se od 9 do 13,5 eura.

Za ovaj smo se posjet odlučili na tri različite pizze: prva je bila Pizza sa zapečenim pršutom i pancetom (13 eura), druga Pizza s dimljenom tunom i rukolom (13,5 eura), a treća, kako bismo dali šansu i vegetarijanskoj opciji, bila je manja pizza s gljivama (7,80 eura). Na pizze smo, unatoč popunjenosti lokala, čekali oko 15 minuta, što smatramo vrlo prihvatljivim.

image
Privatna Arhiva

Pizza sa zapečenim pršutom i pancetom odmah nas je osvojila hrskavim tijestom, sočnim umakom od pelata i ukusnom mozzarelom. Šunka, pršut i panceta fino su se zapekli te pridodali hrskavosti svakog zalogaja. Sušene rajčice donijele su lijepu slanu notu i intenzivan okus, a grana padano dodatno je zaokružio cijelu priču. Jedina stvar koja nam je zasmetala bio je origano dodan na pizzu, jer nam se učinio suvišnim i odvajao pažnju od drugih sastojaka. Pizza je možda isto mogla biti malo duže pečena kako bi korica bila još hrskavija, jer je na nekim mjestima bila malo blijeda.

image
Privatna Arhiva

Pizza s dimljenom tunom i rukolom pokazala se kao najbolja pizza koju smo kušali: tijesto je ostalo podjednako hrskavo, pelati su bili ukusni, a mozzarella nije dominirala već je lijepo naglasila okus dimljene tune, koja se stavlja na pizzu nakon pečenja. Tako se dobila sjajna toplo-hladna igra u ustima, osobito uz dodatak svježih cherry rajčica i rukole. Toskansko je crno vino ovdje došlo do punog izražaja, odlično se sljubivši s ovom pizzom.

image
Privatna Arhiva

Treća opcija, mala pizza s gljivama, ipak je ostavila nešto slabiji dojam. Gljiva je bilo toliko da su pustile tekućinu, pa je tijesto odozdo izgubilo svoju hrskavost. Tu se, kao i kod prve pizze, origano činio neočekivanim viškom. Ipak, ni ova nam se varijanta ne bi mogla nazvati lošom, već samo najskromnijom u usporedbi s dvije prethodno spomenute.

image
Privatna Arhiva

Unatoč toj manjoj zamjerci, iz Pizzerije Nu izašli smo zadovoljni. Pizze su hrskave sa svježim sastojcima, porcije su dovoljne da se ugodno najedete, a konobari su iznimno ljubazni i brzi. Jedina kritika koju bismo mogli istaknuti jest pretjerano prisustvo origana u pojedinim kombinacijama, jer zaista odvlači pažnju od ostalih sastojaka. Također, kako su ovdje, po našem mišljenju, pokazali vještinu i volju za tanjom i hrskavom opcijom tijesta, nadamo se da će u budućnosti na jelovnik dodati i neke nove, kreativne kombinacije.

image
Privatna Arhiva

Bez obzira na to, Pizzeriju Nu svakako preporučujemo svima koji vole ovakav tip pizze, dovoljno tanak, a opet čvrst, s hrskavim koricama. Nama je drago vidjeti da je lokal pun, jer to znači da ovakav koncept dobro funkcionira i da su gosti zadovoljni. Vjerojatno ćemo se i mi brzo vratiti, pogotovo ako primijetimo kakvu zanimljivu novost na meniju, a do tada ovu pizzeriju pamtimo kao super mjesto s tankim, hrskavim pizzama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2025 16:05