MALO DRUGAČIJI BROWNIJI

ZNAČI, OVAJ KOLAČ MORATE PROBATI: Sočan i ludo aromatičan brownie s bijelom čokoladom i kokosom!

 Tomislav Krišto / Hanza Media
Jednostavno!

Za brownie:

220 g zlatnih grožđica namočenih u rumu
180 g mekog maslaca
75 g šećera
2 jaja
220 g glatko brašno
1 žličica praška za pecivo
2 žličice ras el hanout
1/3 žličice soli
150 g komadića bijele čokolade
30 g kokos chipsa
100 g grubo mljevenih tostiranih badema

Miksati maslac sa šećerom, povezati jaja i sve ostale sastojke, izmiksati kratko da se smjesa spoji. Prebaciti u kalup za tortu promjera 28cm (ili manji četvrtasti kalup) i peći na 180*C 20ak minuta, središte treba biti mekano na dodir.

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: kolac s visnjama.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

Za kremu:

250 g mascarponea
200 g slatkog vrhnja
30 g šećera u prahu
30 g ruma

Izmiksati vrhnje u šlag i povezati sa mascarponeom, dodati šećer u prahu i rum. Nanijeti na ohlađeni blondie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:39