Uvijek dobra ideja

Za ručak pripremite piletinu kao s roštilja, hrskave kožice, a sočnu i slasnu

 Ali Waxman/Getty Images
Za sat vremena možete na stolu imati pošten obrok oko kojeg nećete imati problem - što s ostacima, vjerujte, sve će se pojesti!

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Broj porcija: 4

SOČNO PILE IZ PEĆNICE
Trebat će vam:
1 pile
sol i papar
maslinovo ulje, mast ili druga masnoća
1 žlica dimljene crvene paprike
1 žlica timijana
drugi začini prema želji

Priprema:
Pile prerežite na pola, otkostite pa ga začinite soli, paprom, natrljajte crvenom dimljenom paprikom, timijanom i drugim začinima prema želji. Natrljajte ga i uljem. Umotajte ga u foliju, stavite u posudu za pečenje pa na pile stavite drugu posudu za pečenje koja će ga pritiskati. Pecite 30-40 minuta na 180 stupnjeva, ovisno o veličini. Odmotajte i pecite još 10-15 minuta na 200 stupnjeva, kako bi meso dobilo lijepu boju. Poslužite uz prilog prema želji i salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. ožujak 2025 10:15