![36182030](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/10/k_36182030_640.jpg)
Trebat će vam:
4 pureća batka 2 l ulja 200 ml purećeg temeljca manja buča sol, papar |
![Zagreb, 250917.
Restoran Okrugljak i njihova ekipa pripremili su jela od zagorskog purana; salata s puricom; pecena purica s povrcem; rolada od purice s bundevom i peceni pureci batak s zabatkom s gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/10/4/14/zagorski_puran_okrugljak5-250917 (1).jpg)
Confitirani pureći batak s kremom od buče.
Pureće batake popržimo na tavi i ubacimo u prethodno zagrijano ulje. Pečemo (confitiramo) na temperaturi do 90 °C dok ne omekšaju. Krema od buče - buču pečemo u pećnici 30 minuta, protisnemo i začinimo, zatim izmiješamo u kremu i serviramo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....