RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI

Tajna savršenog Cordon Bleua i pileći klasik s neodoljivim punjenjem

Ova klasična kombinacija piletine, šunke i sira obožavana je diljem svijeta, a iako izgleda kao jelo iz restorana, priprema je jednostavnija nego što mislite

PILEĆI CORDON BLEU

Trebat će vam:
4 pileća fileta
4 šnite šunke (poput pršuta ili obične šunke)
4 šnite topljivog sira
1 šalica brašna
2 velika jaja, umućena
1 1/2 šalice krušnih mrvica (najbolje panko za dodatnu hrskavost)
sol i papar, po ukusu
2 žlice maslinovog ulja (ili biljnog ulja za prženje)
1 žlica maslaca (po želji, za dodatni okus)

Priprema:
Ako su pileći fileti debeli, narežite ih horizontalno kako biste dobili tanje odreske. Lagano ih istucite batom za meso kako biste izravnali debljinu i omekšali meso. Posolite i popaprite obadvije strane pilećih fileta. Na svaki pileći odrezak stavite šnitu šunke i šnitu sira. Zarolajte pileći filet, uvijajući strane prema unutra kako bi punjenje ostalo unutra. Uvaljajte zamotane pileće filete u brašno, pazeći da budu ravnomjerno prekriveni. Zatim ih umočite u umućena jaja, osiguravajući da su dobro prekriveni. Na kraju, uvaljajte ih u krušne mrvice, lagano pritišćući kako bi mrvica dobro prianjala. Zagrijte maslinovo ulje (i maslac, ako ga koristite) u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite panirane pileće rolice u tavu i pržite ih 6-8 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Poslužite uz omiljeni prilog, poput pire krumpira, svježe salate ili pečenog povrća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. ožujak 2025 09:45