CHEFOVSKI RECEPT

Svježe kamenice poslužite uz mignonete koji će vam lijepo pasati i uz filet bijele ribe

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Mlada chefica Katarina Vrenc pripremila je nekoliko proljetnih, a pomalo neobičnih jela
  • 25 ml bijelog vina (vugave)
  • 1 žlica nasjeckane ljutike
  • ¼ žlice svježe mljevenog papra
  • ¼ žlice rižinog octa
  • ¼ lecitina
  • ¼ čaja masline
  • Cvijet soli
  • Jači, zreli sir za posipanje

Sve sastojke izmiksajte kako biste dobili svilenu kremu ili pjenicu, a zatim je dodajte na svježe kamenice. Ovakav umak možete koristiti i za svježu bijelu ribu. Na kraju na vrh kamenica ili ribe naribajte sir po izboru, Katarina je koristila Kumparička kozji sir star tri godine, pikantan, jak poput tartufa i odličan izbor za upariti sa slanoćom kamenice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 19:06