Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g svinjskog buta
- 2 luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 dcl crnog vina
- 3-4 lovorova lista
- peršinov list
- sol i papar
- malo mljevene crvene paprike
- mast ili maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Meso izrežite na kockice. Na masnoći zažutite nasjeckani luk, dinstajte ga odlijevajući vodom ili temeljcem, a kada postane staklast dodajte narezano meso i kratko ga popržite. Kada meso pusti svoju tekućinu, dodajte nasjeckani češnjak, peršinov list i mljevenu crvenu papriku pa podlijte temeljcem ili vodom.
2. korak
Ubacite u lonac i lovorov list. Nemojte uliti previše tekućine jer meso s umakom treba
biti u gusto. Podlijte s vinom pa kuhajte oko sat vremena odnosno dok meso ne bude mekano. Začinite solju i paprom.
3. korak
Palentu skuhajte, izlijte u tanjur, a u sredinu servirajte kuhano meso. Poslužite uz
lisnatu salatu ili ciklu. Ako ne volite palentu, poslužite s pire krumpirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....