
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Broj porcija: 2-4
ZLEVANKA SA ŠPINATOM
Trebat će vam:
3 šake svježeg špinata
2 jaja
40 ml suncokretova ulja
80 ml jogurta
20 ml mlijeka
60 g kukuruznog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 šaka ribanog sira prema želji
sol i papar
maslinovo ulje
malo maslaca za premazivanje posude
feta sir prema želji
Priprema:
Špinat operite, nasjeckajte i bacite na malo maslinova ulja. Pustite da povene. Za to vrijeme odvojite žumanjke od bjelanjaka pa istucite bjelanjke u snijeg. Žumanjke u drugoj posudi pomiješajte s jogurtom, mlijekom i uljem, posolite i poparite, dodajte ribani sir i sve dobro promiješajte. Dodajte kukuruzno brašno i prašak za pecivo, povežite pa laganim pokretima umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Umiješajte i špinat, a prema želji možete dodati i komadiće feta sira. Ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva na 30-ak minuta, ili dok ne poprimi boju. Je li gotovo, najbolje ćete znati ako upiknete čačkalicu i ona ostane čista.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....