Brza slastica

Sladoled s bučinim sjemenkama i uljem

 Berislava Picek/Cropix
Sladoled posipan prženim bučinim sjemenkama i uljem brza je poslastica posebno dobrih okusa i tekstura

Sladoled od vanilije već je sam po sebi pravi užitak, ali kad mu dodate bogatstvo preprženih bučinih sjemenki i hladno prešanog bučina ulja, dobijete desert koji je istovremeno jednostavan i neobično profinjen. Ovaj recept donosi divnu kombinaciju kremaste slatkoće i orašaste teksture, savršen za ljubitelje neobičnih okusa. Recept je odabrao Đelo Hadžiselimović, a kad ga isprobate, bit će vam jasno zašto.

SLADOLED S BUČINIM SJEMENKAMA

Trebat će vam:
400 g sladoleda od vanilije (ako možete, od burbon vanilije)
60 g bučinih sjemenki (golice, prepržene)
100 ml hladno prešanog bučina ulja
sezam

Priprema:
Razdijelite sladoled na porcije, podlijte bučinim uljem i posipjte na suhoj tavici prženim bučinim sjemenkama i sezamom. Prema želji možete okuse dopuniti orašastim plodovima koje smrvite ili naribate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. veljača 2025 14:22