
Sladoled od vanilije već je sam po sebi pravi užitak, ali kad mu dodate bogatstvo preprženih bučinih sjemenki i hladno prešanog bučina ulja, dobijete desert koji je istovremeno jednostavan i neobično profinjen. Ovaj recept donosi divnu kombinaciju kremaste slatkoće i orašaste teksture, savršen za ljubitelje neobičnih okusa. Recept je odabrao Đelo Hadžiselimović, a kad ga isprobate, bit će vam jasno zašto.
SLADOLED S BUČINIM SJEMENKAMA
Trebat će vam:
400 g sladoleda od vanilije (ako možete, od burbon vanilije)
60 g bučinih sjemenki (golice, prepržene)
100 ml hladno prešanog bučina ulja
sezam
Priprema:
Razdijelite sladoled na porcije, podlijte bučinim uljem i posipjte na suhoj tavici prženim bučinim sjemenkama i sezamom. Prema želji možete okuse dopuniti orašastim plodovima koje smrvite ili naribate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....