
Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 50 minuta • Porcija: 2-4
SVINJSKI KOTLETI S JABUKAMA
Trebat će vam:
5-6 svinjskih kotleta
2 jabuke
1 veći luk
1 žlica senfa
4 žlice ulja
sol i papar
1 grančica timijana
Priprema:
Meso premažite senfom i začinite soli i paprom. Dodajte malo ulja pa pustite da stoji u hladnjaku nekoliko sati. Izvadite i ispecite ga na naglo na ulju. Meso odložite sa strane, a na istoj masnoći najprije pirjajte luk nasjeckan na polumjesece, a zatim dodajte sitno sjeckanu jabuku. Dodajte žličicu šećera, sol, timijan, papar, pa sve to pirjajte dok luk i jabuke ne omekšaju. Povremeno podlijte s malo vode. Kada su jabuke pri kraju, vratite meso i još kratko krčkajte. Skuhajte i prilog prema želji pa poslužite sve zajedno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....