Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g riže arborio
- 1 l temeljca (pilećeg ili povrtnog)
- 3 stabljike celera
- 4 glavice čimulica, narezanih na trakice
- 2 dcl bijelog suhog vina
- malo maslinova ulja
- 1 glavica luka, sitno sjeckanog
- 2 režnja češnjaka, sjeckanog
- 1 jušna žlica maslaca
- 3 jušne žlice ricotte
- 1 sušena čili papričica, usitnjena u mužaru ili prstohvat
- mljevene čili papričice
- 80 g parmezana, fino naribanog
Priprema
1. korak
Na malo maslinova ulja pirjajte luk, češnjak i celer. Kad luk omekša, dodajte rižu i miješajte na srednje jakoj vatri dok ne postane staklasta. Dodajte vino i miješajte dok vino ne ispari. Podlijevajte rižu temeljcem.
2. korak
Kad je riža polukuhana, dodajte čimulice te nastavite podlijevati i miješati. Kad je
riža skuhana maknite je s vatre, dodajte ricottu, maslac i parmezan. Pospite čilijem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....