NAPRAVI KOBASICU

Poznati su po špek filekima, a s nama su podijelili recept za češnjovke s malim zaokretom

 Marko Todorov/Cropix
Ekipa iz kuhinje restorana Bicko s nama je podlijela recept za češnjovke s junećim tripicama

Za 10 kilograma kobasica trebat će vam:

3 kg svinjske lopatice

2 kg junećeg mesa

7 kg junećih fileka

crvena ljuta paprika

220 g soli

20 g svježe mljevenog papra

1 glavica češnjaka, skuhana i iscijeđena

Postupak:

Meso sameljemo na granulaciju 10 i umiješamo prethodno kuhane pa nasjeckane fileke. Dodamo sve začine, dobro promiješamo i tako pripremljenom smjesom punimo kobasice. Kobasice je najbolje odimiti na jednom laganom dimu prije konzumacije.

Savjet!

Količine prilagodite vlastitim potrebama ili kobasice napravite u navedenim količinama i razveselite ekipu koja obožava tripice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 09:13