Pileći lonac s ananasom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Maslinovo ulje ili maslac
  • 1 kg pilećeg mesa (bijelo meso, karabatak)
  • sol i papar
  • 1-2 mrkve srednje veličine
  • 1 veća paprika narezana na komadiće
  • 4-5 kolutova svježeg ili konzerviranog ananasa
  • malo kima
  • prstohvat timijana
  • 4 češnja češnjaka
  • 3 srednje velika krumpira
  • 300 ml pelata
  • 2 čajne žličice kapara
  • 1 ocijeđeni sok limete
  • malo vode
  • šačica crnih maslina (odkoštenih

Priprema

1. korak

Na širokoj tavi na malo maslaca ili maslinova ulja prepržite luk i češnjak. Kada postignu zlaćanu boju, dodajte meso koje ste prethodno začinili solju, paprom i maslinovim uljem.

2. korak

Kad je meso postiglo zlaćanu do smećkastu boju, dodajte sitno sjeckanu mrkvu, papriku i mladi krumpir te dodajte 1 do 2 dcl vode. Kuhajte dok ne omekša, 8-10 minuta.

3. korak

Kada je voda isparila, dodajte ananas, pelate, sok od limete,masline, timijan i kim te miješajte 3 do 5 minuta dok se svi sastojci ne prožmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 09:12