Australska slastičarka Anna Polyviou na svom je Instagram profilu podijelila recept za, kako je naziva, "gooey choc cake", tortu koja izgleda toliko dobro da je, otkad smo je vidjeli, postala sve o čemu ovih dana razmišljamo.
"Pozdravite čokoladnu tortu svojih snova. Savršeno bogata, nevjerojatno sočna i iznenađujuće jednostavna za pripremu", opisala je ovu poslasticu slastičarka koja je inače poznata po kompleksnim desertima.
Nedavno nas je tako, primjerice, oduševila svojom slasticom koja izgleda kao pečeno jaje i koju je predstavila u jednoj od epizoda kulinarskog showa Masterchef Australia, a na svojim društvenim mrežama često objavljuje i recepte za slana jela, koja izgledaju jednako primamljivo.
S obzirom na to da smo veliki fanovi njezinog rada, neće nas trebati predugo nagovarati da se okušamo u pripremi Annine čokoladne torte, a u slučaju da se i vama sviđa ono što vidite, u nastavku ostavljamo recept, koji s njezinog Instagram profila prenosimo u cijelosti.
KAKO NAPRAVITI SLASNU ČOKOLADNU TORTU?
Najprije pripremite sve sastojke. Trebat će vam 325 g tamne čokolade, 170 g maslaca, šest jaja, 140 grama bijelog šećera i 20 g brašna. Nakon toga, na pari ili u mikrovalnoj pećnici otopite čokoladu i maslac. U drugoj posudi pomiješajte šećer i jaja dok ne dobijete laganu, prozračnu kremu, a zatim joj dodajte otopljenu čokoladu. Pripazite da je čokolada lagano ohlađena. Na kraju laganim pokretima umiješajte brašno. Smjesu prebacite u kalup za pečenje i pecite je na 175 stupnjeva 20 do 25 minuta.
Slastičarka Anna Polyviou dodaje i da posebnu pažnju obratite na to da tortu ne pečete predugo, jer tajna je u kremastoj, tekućoj sredini koja podsjeća na mnogima omiljeni lava kolač, a savjetuje i da komad ove torte poslužite uz malo tučenog vrhnja ili kuglicu sladoleda.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....