1 pakiranje kolutića lignji
6 žlica krušnih mrvica
1 žlica ribanog parmezana
1 manje pakiranje grčkog tipa jogurta
4 srednja kisela krastavca
manji stručak peršinovog lista
1-2 žlice limunovog soka
na vrh žličice češnjaka u granulama
maslinovo ulje
sol i papar
Lignje isperite pod vodom i posušite ih lagano pomoću papirnatog ručnika. Zatim prebacite u posudu, prelijte s malo maslinova ulja i pojedinačno svaki kolutić uvaljajte u smjesu od krušnih mrvica i parmezana. Posložite na papir za pečenje, poprskajte ili premažite maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta. Nakon pola pečenja preokrenite kolutiće na drugu stranu. Čim su gotovi, posolite ih i poslužite s laganim tartar umakom koji ste napravili od jogurta, naribanih krastavaca, narezanog peršina, češnjaka, limunovog soka i začinili solju i paprom.
BRZI RECEPT
Obožavate pržene lignje, ali uvijek napravite nered oko sebe? Probajte ih ubaciti u pećnicu
Nastasja Chiara Petrić otkrila je tri načina kako i smrznuta riba može biti ukusna, pržene lignje su jedan.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....