
RUŽIČASTA TJESTENINA
Trebat će vam:
400 g tjestenine (penne, tagliatelle ili špageti)
2 srednje cikle, kuhane ili pečene
100 g feta sira
100 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sok ½ limuna
sol i papar prema ukusu
šaka oraha ili pinjola (po želji)
svježi bosiljak ili peršin za dekoraciju
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju u posoljenoj vodi. Sačuvajte malo vode od kuhanja. Ako koristite svježu ciklu, ogulite je, narežite na komade i skuhajte dok ne omekša ili pecite u aluminijskoj foliji na 200 stupnjeva oko 40 minuta. U blender stavite kuhanu ciklu, češnjak, limunov sok, vrhnje za kuhanje, sol, papar i maslinovo ulje. Miksajte dok ne dobijete glatki umak. U tavi zagrijte pripremljeni umak i dodajte ocijeđenu tjesteninu. Ako je umak pregust, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine. Dobro promiješajte da se tjestenina obloži umakom. Tanjure pospite izmrvljenim feta sirom, grubo nasjeckanim orasima ili pinjolima i svježim začinskim biljem. Ako želite dodatnu kremoznost, dodajte malo ricotte ili mascarponea u umak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....