Sezona tikvica trenutno je na svom vrhuncu i, priznat ćemo vam, na našem su meniju barem tri od sedam dana tjedno. Radimo mesne složence, grilamo ih i poslužujemo uz ribu, ali i pripremao jednostavna jela na bazi povrća poput različitih tjestenina, rižota i omiljenih nam popečaka. Upravo kod pripreme popečaka vodimo se jednostavnom formulom po kojoj nam baš uvijek uspijevaju.
Sve što vam treba bit će ribana tikvica, jaje, mlijeko, sol, brašno i prašak za pecivo. Dakle, sastojci koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Također, sama priprema vam neće oduzeti previše vremena pa tako popečke možete smutiti u manje od 10 minuta, ako tikvice pripremite unaprijed.
DODACI PO ŽELJI
Baznoj smjesi za ove popečke uvijek možete dodati i druge sastojke po želji. Više nego dobra i prilično jednostavna ideja bit će svježe začinsko bilje, posebice kopar, koji listić timijana ili sitno sjeckani bosiljak. Osim toga, dodati možete i komadiće tune iz konzerve, sitno sjeckani pršut ili šunku, pa čak i kukuruz, komadiće mladog luka, paprike ili drugog povrća.
UMAK JE TOČKA NA I
Kako bi ručak bio potpun, popečke možete poslužiti uz jednostavan umak na bazi grčkog jogurta. Upravo je to najbolja ljetna opcija s obzirom na to da priprema ne oduzima previše vremena, a osvježava i daje mogućnost da budete kreativni. U jogurt ubacite protisnuti češnjak, limunov sok i šaku svježeg začinskog bilja koje ste najprije nasjeckali. Dodajte i malo maslinova ulja pa začinite soli i paprom i poslužite kao dip za ekipu ili na tanjuru uz popečke.
Još jedna dobra ideja bit će i tartar umak, koji također možete napraviti sami. Ako se pak osjećate posebno ambiciozno, razmislite o tome da napravite i domaći kečap. Recept potražite ovdje.