Nabujak od ricotte

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g ricotte
  • 50 g parmesana, fino ribanog
  • 3 jaja
  • 2 čajne žlice svježe majčine dušice
  • maslac, brašno

Priprema

1. korak

Ricottu, parmesan, jaja i majčinu dušicu pomiješajte u kuhinjskom blenderu. Pripremite keramičke kalupe za nabujke (kapaciteta 1,5 -2 dcl), premažite ih maslacem i posipajte brašnom. Smjesu s ricottom ulijte do 3/4 kalupa te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15-20 minuta. Kad dobiju zlatno smeđu boju izvadite ih i odmah poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 13:00