Trebat će vam:
150 g pečenih badema
200 g datulja
70 g maslaca od badema
žličica ekstrakta vanilije
četvrt žličice soli
100 g sušenih višanja
Za ukrašavanje:
100 g bijele ili tamne čokolade
2 žlice kokosovog ulja
Priprema:
Sirove bademe kratko popržite na tavici. Pripazite da vam ne zagore kako ne bi dali gorkastu aromu. Ubacite ih u blender i usitnjavajte dok ne dobijete grublju teksturu mljevenih badema. Dodajte dobro iscijeđene datulje (ako ste ih namakali), maslac od badema, vaniliju i sol. Obrađujte u blenderu sve dok se ne oblikuje tijesto. Dodajte po želji komadiće čokolade ili pak sušene višnje te kratko još blendajte tek toliko da se dobro rasporede. Oblikujte kekse rukama pa stavite na papir za pečenje. Pustite u hladnjaku sat ili dva da se stisnu. Otopite bijelu čokoladu nad vodenom kupelji. Budite strpljivi i to radite na slaboj vatri, a po potrebi dodajte kokosovog ulja kako bi se čokolada lakše rastopila. Poslažite ohlađene kekse na rešetku i pomoću žlice ih prošarajte bijelom čokoladom. Stavite ih skupa s rešetkom kratko u zamrzivač da se sve stisne pa držite u hladnjaku u zatvorenoj posudi prije posluživanja. Kada se zagriju, keksi su meki i ljepljivi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....