PROBAJ OVO

Kremasta panna cotta s kozjim sirom i kozicama pravi je hit među gurmanima u ekipi

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Naša suradnica Slavica Šagolj otkrila nam je recepte za slatke klasike u slanom ruhu

Trebat će vam:

300 g svježeg kozjeg sira
200 g svježeg kravljeg sira
250 ml grčkog jogurta
4 lista želatine
4 žlice vruće vode
2 žlice svježeg peršina nasjeckanog
2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca
sol
papar
300 g svježih kozica
50 ml maslinova ulja
100 g krekera

Priprema:

Listove želatine uronite u posudu s hladnom vodom da omekšaju. U veću posudu stavite kozji i kravlji sir pa promiješajte. Dodajte grčki jogurt, suhe i svježe začine, sve dobro promiješajte. Omekšalu želatinu stavite u četiri žlice vruće vode i otopite uz neprestano miješanje. Želatinu umiješajte u smjesu sira i začina. Ulijte u čaše ili manje kalupe te stavite u hladnjak da se sve dobro ohladi i malo stisne, minimalno tri sata. Prije serviranja kratko ispecite kozice na maslinovu ulju. Poslužite uz panna cottu koju možete servirati na krekeru.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 09:46