Juha od cvjetače

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 veća cvjetača, razlomljena na manje komade
  • 1 manja glavica luka, fino sjeckani
  • 2 češnja češnjaka, grubo sjeckanog
  • 1 stabljika celera, sitno sjeckani
  • 1 manji krumpir, oguljen i narezan na kockice
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 5 dcl temeljca
  • 1 jušna žlica parmezana, fino ribanog
  • 1 jušna žlica pšeničnog griza
  • 1 jušna žlica maslinova ulja
  • sol i papar

Priprema

1. korak
U zdjeli za juhu, na malo maslinova ulja propirjajte luk, češnjak i celer. Kad omekšaju, dodajte cvjetaču i krumpir te dodajte temeljac. Kuhajte poklopljeno dok cvjetača ne omekša.

2. korak
Zatim u blenderu usitnite povrće te ulijte mlijeko i slatko vrhnje. Dodajte griz te vratite na laganu vatru dok ne postane vruća (ne ostavljajte da zakipi). Na kraju dodajte parmezan i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 05:11