Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
400 g svinjetine ili piletine
1 mrkva
1 komadić celera
1 žličica crvene paprike
malo čilija po želji
1 žličica sušenog timijana
1 lovorov list
100 ml vina
temeljac ili voda
sol i papar
riža
ulje
Priprema:
Na ulju najprije zapecite komadiće mesa sa svih strana. Izvadite pa na istoj masnoći pirjajte luk, a zatim i usitnjeni češnjak. Pustite da zamiriše pa dodajte ribanu mrkvu i celer. Promiješajte, pirjajte dvije minute pa dodajte crvenu papriku, timijan, čili ako ga koristite, koncentrat rajčice i lovorov list. Podlijte sve s vinom, vratite meso, pustite da se krčka 10-ak minuta, a zatim dodajte temeljac ili vodu. Začinite soli i paprom i kuhajte dok meso ne omekša i dobijete gusti umak. Poslužite uz rižu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....