DOMAĆA KUHINJA

Jedno jelo, jedan lonac - čušpajz koji se traži dva puta!

Što duže stoji, to je bolji! Savršen izbor za obiteljski ručak ili kad poželiš tanjur domaćeg okusa

GOVEĐI ČUŠPAJZ S MAHUNAMA

Trebat će vam:
700 g govedine narezane na kocke
3 žlice ulja
1 veća glavica luka, sitno nasjeckana
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 mrkve, narezane na kolutiće
3 veća krumpira, narezana na kocke
200 g mahuna, očišćenih i narezanih
1 žlica koncentrata rajčice
1 žličica slatke paprike
1 lovorov list
1 l goveđeg temeljca (ili vode s goveđom kockom)
sol i papar po ukusu
1 žličica sušenog timijana (po želji)
svježi peršin za posipanje

Pripreme:
U velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte govedinu i pecite sa svih strana dok ne dobije lijepu smeđu boju. Izvadite meso i stavite ga sa strane. U istom loncu na preostaloj masnoći pirjajte luk dok ne postane staklast. Dodajte češnjak i kratko pržite dok ne zamiriše. Umiješajte mrkvu i mahune te pirjajte još par minuta. Vratite meso u lonac, dodajte koncentrat rajčice, slatku papriku, sol, papar i lovorov list. Dobro promiješajte i podlijte s goveđim temeljcem. Poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri oko jedan i pol sat, dok meso ne omekša. Dodajte krumpir i kuhajte još 30 minuta dok ne omekša. Izvadite lovorov list i po potrebi još začinite solju i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. ožujak 2025 08:42