
PIZZA KRUH
Priprema: 10 minuta
Pečenje: 10 minuta
Porcija: 2-3
Trebat će vam:
stari kruh
pelati ili pasata
2 režnja češnjaka
prstohvat soli i šećera
topivi sir (najbolje mozzarella)
kobasica, šunka, tuna...
origano, bosiljak, timijan
maslinovo ulje
Priprema:
Stari kruh premažite maslinovim uljem pa ga stavite u pećnicu koju ste upalili na 200 stupnjeva. Pustite da se zagrijava s pećnicom. U posudi zagrijte malo maslinova ulja, dodajte protisnuti češnjak, sol i papar, a odmah zatim i pelate. Sve dobro povežite i usitnite kako biste dobili umak. Umiješajte i začinsko bilje. Kada kruh postane malo tvrđi, premažite ga umakom, dodajte sir i kobasicu, šunku ili tunu, i vratite u pećnicu. Pustite da se sir otopi, a zatim još toplo poslužite. Tako možete napraviti i pizza sendviče, nadjeveni kruh, samo slažite jedan na drugi pa zapecite. Osim u pećnici, ovo možete napraviti i u fritezi na vrući zrak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....