GOTOVA ZA TREN

Iskoristite stari kruh i napravite prefinu hrskavu pizzu

Pizza kruh savršen je način da iskoristite stari kruh i u samo 20 minuta pripremite hrskavi, mirisni zalogaj pun okusa

PIZZA KRUH

Priprema: 10 minuta

Pečenje: 10 minuta

Porcija: 2-3

Trebat će vam:

stari kruh

pelati ili pasata

2 režnja češnjaka

prstohvat soli i šećera

topivi sir (najbolje mozzarella)

kobasica, šunka, tuna...

origano, bosiljak, timijan

maslinovo ulje

Priprema:

Stari kruh premažite maslinovim uljem pa ga stavite u pećnicu koju ste upalili na 200 stupnjeva. Pustite da se zagrijava s pećnicom. U posudi zagrijte malo maslinova ulja, dodajte protisnuti češnjak, sol i papar, a odmah zatim i pelate. Sve dobro povežite i usitnite kako biste dobili umak. Umiješajte i začinsko bilje. Kada kruh postane malo tvrđi, premažite ga umakom, dodajte sir i kobasicu, šunku ili tunu, i vratite u pećnicu. Pustite da se sir otopi, a zatim još toplo poslužite. Tako možete napraviti i pizza sendviče, nadjeveni kruh, samo slažite jedan na drugi pa zapecite. Osim u pećnici, ovo možete napraviti i u fritezi na vrući zrak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. veljača 2025 08:42