Kada tjedan započne omiljenim klasikom, ne može biti loš, pa smo tako i mi u nove radne pobjede odlučili ući s dobrom carbonarom. Da bi svemir i prehrana bili u ravnoteži, nastavljamo s moćnim varivom od graha, a zatim kuhamo i pileći gulaš s rižom. U četvrtak su na meniju grilane kobasice s paprikom, a zatim i zapečene dagnje sa sirom. Za vikend radimo muffine od jaja sa šunkom, sirom i povrćem i Štefani pečenku. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Klasik svih klasika kada je u pitanju talijanska kuhinja svakako je carbonara. Oko ovog jela uvijek se vode bitke, jer uvijek netko zna kako je napraviti još bolje i ‘originalnije‘, ali mi ćemo vam oprostiti ako svoju inačicu za ručak usred užurbanog ponedjeljka napravite i, recimo, sa slaninom umjesto guancialeom.
UTORAK
Gusto i zasitno, varivo od graha usred tjedna uvijek nas posebno razveseli. Ponekad napravimo i duplu količinu pa ga jedemo dva dana. Sve što vam uz tanjur ovog jela treba je kriška dobrog kruha i bit ćete siti i zadovoljni.
SRIJEDA
Gulaš, ali s piletinom je još jedno jednostavno, brzo, a ukusno i bogato jelo kojem se povremeno volimo vratiti. Najbolji je kada ga poslužimo uz rižu, ali dobra opcija bit će i knedle od kruha ili njoki.
ČETVRTAK
A kada tražite ideju za jednostavan ručak priprema kojeg vam neće oduzeti previše vremena, paprika i kobasice bit će baš dobra kombinacija. Poslužite ih uz salatu ili upakirajte sve zajedno u pecivo, u obje varijante funkcionirat će odlično.
PETAK
Ovo jelo možete poslužiti kao dobar finger food na kakvom opuštenom druženju, ali i kao ručak uz koji ćete dodati i povrće po želji, pečeno ili pripremljeno na pari.
SUBOTA
Dobra ideja za doručak, brzi ručak, večeru ili snack za druženje na otvorenom bit će muffini od jaja sa šunkom, sirom i povrćem. Brzo su gotovi, jednostavni, lako odjednom možete napraviti veću količinu i, ono najvažnije, svi ih uvijek vole.
MUFFINI OD JAJA SA ŠUNKOM, SIROM I POVRĆEM
NEDJELJA
Mesna štruca uvijek je dobro rješenje kada za stolom okupite obitelj ili prijatelje. Najbolje se slaže uz pire krumpir i salatu, a ako vam koji komad ostane, uvijek ga možete upakirati i u slastan sendvič pa iskoristiti za brzi ručak na poslu idućeg dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....