Trebat će vam:
2-3 fileta lososa
3 krumpira
1 luk
2 režnja češnjaka
voda ili riblji temeljac
2 žlice vrhnja za šlag (nezaslađenog)
kopar ili peršin
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
U posudi zagrijte maslinovo ulje. Ispecite filete pa ih izvadite iz posude. Na istoj masnoći pirjajte luk. Kada poprimi boju, dodajte češnjak, a zatim i na kockice nasjeckani krumpir. Pirjajte 5 minuta pa podlijte tekućinom. Kuhajte dok krumpir ne omekša, a zatim dio krumpira i malo tekućine odvojite i pretvorite u pire. Vratite u lonac, dodajte dvije žlice vrhnja za šlag, začinite soli i paprom i drugim začinima po želji i vratite losos koji ste narezali na manje komade. Pospite s većom količinom svježeg začinskog bilja. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....