DRUGAČIJA I BAŠ UKUSNA

Gusta juha s lososom i krumpirom za bogat, utješan i kremast ručak

 Oksanakiian/Getty Images
Ovog puta riblju juhu radimo na malo drugačiji način. Najbolje se slaže uz tostirani kruh s malo sirnog namaza i kopra

Trebat će vam:

2-3 fileta lososa

3 krumpira

1 luk

2 režnja češnjaka

voda ili riblji temeljac

2 žlice vrhnja za šlag (nezaslađenog)

kopar ili peršin

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

U posudi zagrijte maslinovo ulje. Ispecite filete pa ih izvadite iz posude. Na istoj masnoći pirjajte luk. Kada poprimi boju, dodajte češnjak, a zatim i na kockice nasjeckani krumpir. Pirjajte 5 minuta pa podlijte tekućinom. Kuhajte dok krumpir ne omekša, a zatim dio krumpira i malo tekućine odvojite i pretvorite u pire. Vratite u lonac, dodajte dvije žlice vrhnja za šlag, začinite soli i paprom i drugim začinima po želji i vratite losos koji ste narezali na manje komade. Pospite s većom količinom svježeg začinskog bilja. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2025 09:48