Trebat će vam:
1,20 kg goveđih rebara rotkvice |
Punjeni krumpir u foliji:
zrnati sir kiselo vrhnje naribani cheddar sir maslac pečena panceta mladi luk i krupna sol |
Coleslaw:
naribani kupus naribana mrkva, kukuruz jabučni ocat majoneza, kiselo vrhnje ulje suhi češnjak sol i papar |
Suha marinada:
2 žlice soli 1/2 žlice papra 1 žlica češnjaka u prahu 1/2 žlice kajenskog papra 1/2 žlice kumina 1/2 žlice origana 1/2 žlice čilija |
Za vrijeme pečenja premazati sa: (*svaka 2h)
1/2 l pive 1 dl jabučnog octa 1 dl kave |
BBQ umak:
Vrijeme pripreme: 20 minuta (može se napraviti veća količina, staviti u staklenku i čuvati u hladnjaku do 3 mjeseca).
50 g maslaca 1 manji luk (sitno nasjeckan) 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckano) 2 dl ketchupa 2 žlice koncentrata rajčice 2 žlice smeđeg šećera 2 žlice soka od limuna 2 male žlice likera od jabuke 1 mala žlica senfa 1 mala žlica Worcestershire sosa 2 male žlice čilija u prahu |
Priprema:
Sve sastojke suhe marinade dobro utrljati u meso. Zamotati rebro u aluminijsku foliju i ostaviti u frižideru 24 h. Zagrijati pecnicu na 110 stupnjeva i staviti rebro zajedno s folijom da se peče 7 sati. Nakon svaka dva sata otvoriti foliju i premazati drugim sosom s popisa. Pet minuta prije kraja otvoriti foliju i povisiti temperaturu pećnice na maksimum. Izvadite iz pećnice čim dobije željenu boju. Premazite BBQ umakom i poslužite. BBQ umak: Luk i češnjak staviti lonac s debljim stijenkama i prodinstati na maslacu. Dodati ostale sastojke i kuhati na laganoj vatri 30 min. Pustiti da se ohladi prije premazivanja mesa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....