Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 12 velikih srdela
- 1 dcl svježe cijeđenog limunovog soka
- 20 dag ukiseljenog motara (matara, petrovca)
- 2 veće zrele rajčice
- 1 žlica maslinova ulja
- morska sol i (po volji) malo čilija
Priprema
1. korak
Svježe ubrani motar dobro operite u moru, nasjeckajte pa zalijte vinskim octom i pustite da preko noći odstoji u hladnjaku. Filet (očišćene) srdele složite u pliticu (ne smije biti metalna!) pa prelijte limunovim sokom i pustite da odstoji barem nekoliko sati u hladnjaku.
2. korak
Začinite maslinovim uljem, solju pa služite sa prepečenim kruhom, nasjeckanom rajčicom kojoj ste prethodno ogulili kožicu i ukiseljenim motarom.
Pripremio: Zlatko Gall
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....