Trebat će vam:
500 g mljevenog mesa (junetine i svinjetine ili po želji)
100 g starog kruha
1 jaje
1 šaka svježeg peršina
1 luk
2 režnja češnjaka
sol i papar
ulje
1 kg krumpira
maslac
mlijeko
dodatni začini po želji
Priprema:
Kruh nasjeckajte na male komadiće, stavite u zdjelu i prelijte toplim mlijekom. Treba ga biti toliko da prekrije sav kruh. Pustite da stoji barem 20 minuta kako bi kruh upio tekućinu. Na malo ulja pirjajte luk, kad poprimi boju dodajte i usitnjeni češnjak, pustite da zamiriše pa maknite s vatre. Meso pomiješajte s jajem, lukom, češnjakom, usitnjenim peršinom, kruhom, soli, paprom i drugim začinima. Oblikujte loptice, spljoštite ih i pecite na ulju ili masti. Poslužite uz pire krumpir koji ste napravili tako da ste skuhali krumpir na kockice i kada je gotov dodali mlijeko, sol i malo maslaca te sve dobro povezali gnječilicom za krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....