Trebat će vam:
200 g tjestenine
1 luk
2 režnja češnjaka
150 g smrznutog graška ili 1 konzerva graha
4 mrkve
1 veći komad celera
Drugo povrće po želji (prilagodite sezoni)
1 par kobasica
2 žličice crvene mljevene paprike
2 grančice timijana
2 lovorova lista
svježi peršin
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na dobro zagrijanom maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Kada postane staklast, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i mrkvu narezanu na kolutiće. Dodajte i sjeckani celer i drugo povrće po želji. Kratko pirjajte pa dodajte temeljac ili vodu. Ubacite i timijan i lovorov list. Pustite da se kuha 20-ak minuta, dok povrće napola ne omekša. Po potrebi dodajte još vode i pustite da se pojave mjehurići pa dodajte i tjesteninu i grah koji ste dobro oprali ili grašak. Kuhajte dok tjestenina ne omekša. Dodatno začinite po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....