Brzi recepti!

BEZ KOMPLICIRANJA: Šest odgovora na pitanje što s tunom!

 Getty Images/iStockphoto
Recepti za ono kad zaista nemate vremena!

Premalo vremena, nešto na brzinu, još po mogućnosti ukusno…Danas predlažemo šest recepata koja možete pripremiti s konzervom tunjevine i za manje od pola sata. Polpete ili tjestenina. U polpete možete ubaciti kukuruz, a tjesteninu možete pripremiti s kaparima ili na salatu. Nema kompliciranja. Bacamo se na zaista lagan posao!

Namaz od tune

1 velika konzerva kvalitetne tune
2 žumanjaka
1 mali crveni luk
4 usoljena inćuna
mažuran
3 žlice majoneze
žlica senfa
žličica maslaca
maslinovo ulje
sol, papar
limun

Smoked salmon and soft cheese spread, mousse, pate in a jar with crackers, olives and capers on a wooden background
Getty Images/iStockphoto

Otvorite konzervu i dobro ocijedite tunu od ulja ili salamure te je prebacite u srednje veliku zdjelu. Trima tvrdo kuhanim jajima izvadite žumanjke. Izmrvite ih u tunu kojoj ste prethodno dodali maslinovo ulje i sitno nasjeckani luk. Malo pomiješajte te dodajte sitno nasjeckane slane inćune, majonezu, senf i maslac sobne temperature kako bi se što bolje mogao umiješati. Ukrasite crnim maslinama i mažuranom! Poslužite namazano na najdraže krekere.

Salata od tune

220 g ocijeđene kvalitetne tune
90 ml majoneze ili umaka za salatu
15 g parmezana
3 žlice kiseline od krastavaca
1/8 čajne žličice sušenog luka
1/4 čajne žličice curry-a
1 žlica suhog peršina
1 čajna žličica sušenog kopra
prstohvat sušenog češnjaka (u granulama)

A high angle close up shot of a blue ceramic bowl full of freshly made tuna salad. Shot on an old wooden background.
Getty Images

U velikoj posudi promiješajte tunu, majonezu, parmezan i sušeni luk. Začinite sa curry prahom, peršinom, koprom i sušenim češnjakom ( u granulama). Dobro promiješajte i servirajte u sendviču ili samostalno!

Tjestenina s tunom i cherry rajčicama

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 sjeckana češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
10-ak cherry rajčica
sol i papar
2 konzerve kvalitetne tune
400 g tjestenine

Spaghetti with tuna and tomatoes
Getty Images

Zagrijte maslinovo ulje i dodajte češnjak. Pirjajte. Dodajte prepolovljene cherry rajčice, peršin, sol i papar. Nakon par minuta ubacite ocijeđenu tunu. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranja i sve sjedinite. Poslužite toplo.

Složenac od tune

250 g tjestenine po želji
4 jaja
250 g sira po želji
maslinovo ulje
sol i papar
400 g kvalitetne tune iz konzerve
150 g pelata
sjeckani vlasac i peršin

Maccaroni casserole with tuna fish, mushroom, red bell pepper and cheese
Getty Images/iStockphoto

Skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju. Umutite jaja sa solju, paprom, tunom, peršinom pelatima i vlascem. Pomiješajte s kuhanom tjesteninom. U vatrostalnu posudu stavite tjesteninu s tunom i na vrh naribajte dosta sira. Pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta.

Salata s tunjevinom i povrćem

1 konzerva tunjevine u salamuri
1 šalica crnih maslina
1 šalice zelenih maslina
150 g cherry rajčica
1 manja glavicu luka
2 žlice limunova soka
2 žlice maslinova ulja
svježi bosiljak
sol, papar

salad with vegetables and tuna on a dark surface
Getty Images/iStockphoto

Iz maslina izvadite koštice. Sitno nasjeckajte luk. Rajčice narežite na komadiće, nasjeckajte bosiljak. Pomiješajte maslinovo ulje i sok limuna. Dodajte tunjevinu koju ste prethodno ocijedili. Prelijte maslinovim uljem i sokom limuna. Posolite, popaprite i posipajte nasjeckanim listićima bosiljka.

Popečci s tunom

150 g kvalitetne tunjevine iz konzerve
2 jaja
sjeckani peršin
100 ml mlijeka
žemlja
2-3 žlice krušnih mrvica
sol, papar

Stavite žemlju u mlijeko da omekša. Ocijedite tunjevinu, dodajte jaje, nasjeckani peršin i izmrvljenu ocijeđenu žemlju. Dobro vilicom izmiješajte. Posolite, popaprite. Rukama radite polpete, uvaljajte ih u mrvice, pa pržite u vrelom ulju dok ne porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 07:30