
Tvrtka Mia Familia, specijalizirani distributer za najkvalitetnije talijanske prehrambene proizvode, igra ključnu ulogu u povezivanju vrhunskih brendova poput Rovagnatija s ugostiteljima koji žele ponuditi autentično i premium talijansko iskustvo. Znalcima u gastro sektoru nije nepoznato i kako je riječ o renomiranom brendu koji se uvijek predstavlja u kontekstu vrhunske pizze u suradnji s najboljim pizza majstorima, koji takve proizvode mogu prezentirati i pripremiti na pravi način. No, u čemu je tajna i zašto je Rovagnati prema pizza majstorima bolji od drugih? Tajna zajamčene kvalitete kušanih šunki počinje pažljivim odabirom mesa.
"Od 1980. godine, Gran Biscotto je vodeći proizvod tvrtke zahvaljujući svom jedinstvenom okusu. Samo jedan od četiri buta postaje Gran Biscotto, što potvrđuje njegovu ekskluzivnost i vrhunsku kvalitetu", ističu o ovoj kompaniji.
A priča o nazivu brenda Gran Biscotto seže u rane 70-e godine, kada je osnivač Paolo Rovagnati imao viziju proizvesti jedinstvenu i vrhunsku kuhanu šunku, kakva tada nije postojala, budući da je kuhana šunka obično bila proizvod niske kvalitete. Nakon nekoliko godina ispitivanja dobavljača, sirovina i tehnika proizvodnje, finalizirao je prvu verziju Gran Biscotta. Najstroži sudac bila je njegova supruga Claudia. U Milanu postoji izreka koja se koristi kada okusite nešto uistinu ukusno i fino: "É come un biscotto" (ili da parafraziramo: (dobro je) kao kolačić). U slučaju gospođe Claudije, kada je probala konačnu verziju proizvoda, bio je toliko ukusan i fin da je rekla: "Ovo nije samo kolačić, ovo je pravi Gran Biscotto!"
Ove vrhunske šunke nisu obični dodaci pizzi - one se uglavnom stavljaju tek nakon pečenja, što omogućava da zadrže svoju sočnost, nježnu teksturu i puni spektar okusa. Upravo ta posebnost naglašava njihovu vrhunsku kvalitetu i podiže pizzu na novu razinu gastronomskog užitka.
Pizza majstor Antun Čelebija, jedan od članova tima poznatog brenda Franko‘s Pizza & Bar, nije krio zadovoljstvo brendom Rovagnati: "Drago nam je da su gosti prepoznali visoku razinu kvalitete namirnice koja čini naše proizvode, jer smo se trudili izabrati najbolje što tržište nudi. Rovagnati asortiman opravdao je kako naša, tako i očekivanja gostiju koji imaju samo riječi hvale za pizze s ovom šunkom. Bilo da je riječ o inačici pizze na koju šunku stavljamo nakon pečenja, što napolitanski stil u potpunosti približava gostima, ili o klasičnoj verziji, gdje se ona peče, radi se o namirnici s tradicijom i ugledom koju jednako cijene profesionalci, ljubitelji pizze i oni koji tek prvi put kušaju novije stilove na našem tržištu."
Podsjetio, Franko‘s Pizza & Bar gostima pruža iskustvo užitka autentične pizze u Darwinovoj i Branimirovoj ulici u Zagrebu, a istaknuli su se - kako smo već mnogo puta pisali - kao jedan od predvodnika modernog pristupa autentičnoj pizzi što potvrđuje i plasman na 50 Top Pizza Europe listi četiri posljednje godine zaredom, uz stalan uspon na toj prestižnoj ljestvici. Lani je tako Franko‘s Pizza & Bar završio na visokom 14. mjestu te je time ne samo postao najbolje pozicionirana pizzerija u regiji i nešto šire, već je i uvršten na listu 100 najboljih pizzerija svijeta. Također, dobitnik je laskavog naslova Performance of the year 2024.
Možemo reći kako, koristeći isključivo najkvalitetnije sastojke, u ovoj pizzeriji pripremaju pizze prema najvišim standardima, pri čemu Rovagnati proizvodi imaju ključnu ulogu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....