
Hrvatska će od 21. do 30. ožujka 2025. ponovno postati središte gastronomskih užitaka zahvaljujući 30. Tjednu restorana. Tijekom ovih deset dana, ljubitelji fine hrane imat će priliku uživati u posebno osmišljenim jelovnicima u više od 50 restorana diljem zemlje i to, kako najavljuju, po pristupačnim cijenama.
Za ručak u tri slijeda cijene se kreću od 20 do 24 eura, dok je večera dostupna od 20 do 26 eura. Svaki jelovnik uključuje predjelo, glavno jelo i desert, a mnogi restorani dodatno nude aperitiv ili čašu vina kako bi iskustvo bilo još posebnije.
Na popisu sudionika nalaze se restorani koji zadovoljavaju različite gastronomske preferencije - od vegetarijanskih i veganskih opcija do mesnih specijaliteta. Posebno se ističe Zagreb s najvećim brojem prijavljenih restorana, poput Byblosa u Teslinoj ulici, Asia Thai restorana u Šenoinoj ili, primjerice, Matrixa na Slavonskoj aveniji. Split nudi nekoliko izvrsnih opcija poput Brasserie on 7 i Zinfandel Food & Wine Bara, dok su u ostatku Hrvatske uključeni restorani poput Dvorca Mihanović u Tuheljskim Toplicama, Konobe Soprano u Puli ili Konobe Kala na Braču.
Inače, Tjedan restorana osmišljen je po uzoru na slične manifestacije u svjetskim metropolama poput New Yorka. Njegova misija je promocija hrvatske gastronomske scene, poticanje interakcije između ugostitelja i posjetitelja te omogućavanje širem krugu ljudi da uživaju u vrhunskoj kuhinji po povoljnijim cijenama. Inicijatori projekta, Željka Marjanović i Ozren Drobnjak, žele približiti restoransku kulturu građanima i oživjeti domaću gastro scenu.
Ova manifestacija ne samo da privlači nove goste nego pomaže restoranima da predstave svoju kuhinju široj publici. S obzirom na rastuće cijene objedovanja u restoranima, bilo bi lijepo da se još više restorana uključi u budućim izdanjima Tjedna restorana kako bi omogućili pristupačniju ponudu i privukli nove goste.
Želite li iskusiti nešto novo, svoje mjesto rezervirajte na vrijeme, a što pojedini restorani nude pogledajte na jelovnicima koji su dostupni na službenoj stranici Tjedna restorana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....