
Svima nam se dogodi trenutak slabosti i velike želje za pizzom, onom koju bismo napravili po samo svom guštu, kada bismo samo imali vremena i volje umijesiti tijesto. Priznajemo, razmazili smo sami sebe i tijesto koje u hladnjaku nije fermentiralo barem 24 sata danas nam teško dolazi u obzir pa zato i ne razmišljamo o nekakvim brzim inačicama s praškom za pecivo. Umjesto toga, za brzinsku pizzu radije koristimo tortilje.
U smočnici ili hladnjaku imamo ih gotovo uvijek i cijela stvar je gotova u 20-ak minuta, pa nam se to uvijek pokaže najboljom opcijom. S vremenom smo tako pohvatali i nekoliko jednostavnih trikova za pripremu takve brzinske varijante pizze, a danas vam otkrivamo onaj najvažniji – kako napraviti dobru podlogu.
Za čvrstu, kvalitetnu podlogu koju umak od rajčice i mozzarella neće smočiti trebat će vam dvije tortilje, malo sira i maslinova ulja. Sve što trebate jest premazati jednu tortilju s malo maslinova ulja, kako bi pečenjem postala lijepo hrskava, zatim je posipati sitno ribanim topivim sirom, primjerice parmezanom, a zatim na nju staviti drugu tortilju. Drugu tortilju također premažite maslinovim uljem, umakom od rajčice i dodajte sastojke po želji pa sve zajedno ubacite u pećnicu na 10-ak minuta na 200 stupnjeva. Rezultat će biti hrskava, taman dovoljno debela podloga da na vrhu zadrži sve sastojke, neće biti gnjecava i lako ćete je rezati i držati u ruci.
Naravno, tortilja pizza neće biti ista kao klasična pizza s klasičnim, pažljivo pripremljenim tijestom, ali će biti dobra zamjena, brzinska i slasna alternativa kojom ćete barem za jedan obrok zadovoljiti svoju želju za omiljenim jelom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....