
Aktualni broj magazina Dobra hrana još je samo kratko na kioscima i u trgovinama diljem Hrvatske, zato vam skrećemo pažnju da svakako nabavite svoj primjerak jednog od najslađih brojeva našeg magazina koji smo izdali u posljednje vrijeme. Za tortu na naslovnicu, kao i cijeli veliki editorijal posvećen temi broja - šećeru, koju fotografski potpisuje naša kolegica Berislava Picek iz agencije Cropix, pobrinula se i ovog puta Petra Jelenić, naša suradnica i jedna od ponajboljih slastičarki u zemlji otkrivajući skrivenu vezu šećera i njezinih omiljenih slastica. No, slatkom u ovom broju tu nipošto nije kraj.
Kako je napisao naš urednik Gordan Zečić u uvodniku: "Nije Petra jedina, ovom su broju pridonijeli i drugi naši važni slastičari i slastičarke: Maša Salopek, Robert Hromalić, Dragana Lovrić Kovačević, Ana Blažon, Juraj Klepić i Iva Erić s nama su podijelili recepte za kekse bez kojih njima nema Božića, a sve ih je, provjereno, uspješno ispekla naša Lidija Lončarić, pa nema razloga da se na to ne odvažite i vi".
Teddea Senjanović otkrila nam je uzbudljivu povijest najpoznatijih austrougarskih torti koje su osvojile svijet i proslavile imena svojih tvoraca, Franza Sachera i Józsefa Dobosa. Ivan Joshi Tomić hrabro se upustio u njihovu pripremu: zahericu je odradio rutinski, a dobošicu prvi put - iskustvo vrijedno šećernog udara.
Neda Batinić s Gastronomadima je temeljito odradila još jedan GastroLab, pa tako doznajemo sve o naizgled jednostavnoj, a zapravo složenoj pripremi karamela. Željka Klemenčić okrenula je pilu naopako pa donosi svoje kućne recepte onima koji nisu ludi za slatkim. Zoran Šimunić Šime pozabavio se ulogom šećera u kuhinji - salamurama, marinadama, posebnim premazima i drugim tehnikama pomoću kojih će povrtna i mesna jela biti hrskavija, sočnija i slasnija.
Zvali smo i doktora: doc. dr. sc. Nikola Habek, stručnjak za ljudski mozak, koji objašnjava kako bez šećera ne bi bilo ni nas ni civilizacije. I, prije nego što slatko postane sladunjavo, ima u ovom broju Dobre hrane i tartufa, i kolinja, i Japana, i kave, i dobrih vina.
Naravno, to nije ni približno sve, jer u aktualnom broja magazina Dobra hrana na 204 stranice, čeka vas još mnoštvo priča koje će vas nadahnti i recepata koje ćete poželjeti isprobati. Ne propustite!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....