Kolekcionarsko izdanje

Ne propustite! Aktualni broj Dobre hrane još je kratko u prodaji

Kako vam se ne bi dogodilo da ostanete bez jednog od dosad najslađih brojeva našeg magazina, preporučujemo da ga pokušate nabaviti dok je još na kioscima

Aktualni broj magazina Dobra hrana još je samo kratko na kioscima i u trgovinama diljem Hrvatske, zato vam skrećemo pažnju da svakako nabavite svoj primjerak jednog od najslađih brojeva našeg magazina koji smo izdali u posljednje vrijeme. Za tortu na naslovnicu, kao i cijeli veliki editorijal posvećen temi broja - šećeru, koju fotografski potpisuje naša kolegica Berislava Picek iz agencije Cropix, pobrinula se i ovog puta Petra Jelenić, naša suradnica i jedna od ponajboljih slastičarki u zemlji otkrivajući skrivenu vezu šećera i njezinih omiljenih slastica. No, slatkom u ovom broju tu nipošto nije kraj.

image

Petra Jelenić

Berislava Picek/Cropix

Kako je napisao naš urednik Gordan Zečić u uvodniku: "Nije Petra jedina, ovom su broju pridonijeli i drugi naši važni slastičari i slastičarke: Maša Salopek, Robert Hromalić, Dragana Lovrić Kovačević, Ana Blažon, Juraj Klepić i Iva Erić s nama su podijelili recepte za kekse bez kojih njima nema Božića, a sve ih je, provjereno, uspješno ispekla naša Lidija Lončarić, pa nema razloga da se na to ne odvažite i vi".

image

Ivan Joshi Tomić

Berislava Picek/Cropix

Teddea Senjanović otkrila nam je uzbudljivu povijest najpoznatijih austrougarskih torti koje su osvojile svijet i proslavile imena svojih tvoraca, Franza Sachera i Józsefa Dobosa. Ivan Joshi Tomić hrabro se upustio u njihovu pripremu: zahericu je odradio rutinski, a dobošicu prvi put - iskustvo vrijedno šećernog udara.

image

Željka Klemenčić

Berislava Picek/Cropix

Neda Batinić s Gastronomadima je temeljito odradila još jedan GastroLab, pa tako doznajemo sve o naizgled jednostavnoj, a zapravo složenoj pripremi karamela. Željka Klemenčić okrenula je pilu naopako pa donosi svoje kućne recepte onima koji nisu ludi za slatkim. Zoran Šimunić Šime pozabavio se ulogom šećera u kuhinji - salamurama, marinadama, posebnim premazima i drugim tehnikama pomoću kojih će povrtna i mesna jela biti hrskavija, sočnija i slasnija.

image

Nikola Habek

Berislava Picek/Cropix

Zvali smo i doktora: doc. dr. sc. Nikola Habek, stručnjak za ljudski mozak, koji objašnjava kako bez šećera ne bi bilo ni nas ni civilizacije. I, prije nego što slatko postane sladunjavo, ima u ovom broju Dobre hrane i tartufa, i kolinja, i Japana, i kave, i dobrih vina.

image

Dobra hrana, ZIMA 2024.

Fotografija: Berislava Picek/Cropix; Dizajn naslovnice: Vesna Veselić

Naravno, to nije ni približno sve, jer u aktualnom broja magazina Dobra hrana na 204 stranice, čeka vas još mnoštvo priča koje će vas nadahnti i recepata koje ćete poželjeti isprobati. Ne propustite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2025 10:02