Keksi od limuna i pimenta

Kad smo dodali novi Instagram box na našem portalu (nalazi se dolje desno, u njemu se pojavljuju slike koje na Instagramu označite tagom #dobrahrana), stigla nam je rijeka slasnih fotografija i nadamo se da će i nastaviti jednakom ritmom. Zapeli su nam za oko lijepi keksići koje nam je poslala Ana Leko.

Učinili su nam se jako prhki i poželjeli smo zagristi monitor. Srećom, Ana nas je opskrbila i receptom i kaže da su keksi (citiramo) ‘fiiiini’.

Hvala Ani.

  • 240 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 60 g smeđeg šećera
  • naribana korica 1 limuna
  • 1 jaje
  • 2 žlice limunova soka
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 300 g brašna
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice mljevenog pimenta*
  • 1/2 žličice soli

* Piment ćete pronaći u bolje opskrbljenim supermarketima te u specijaliziranim trgovinama začinima.

Pomiješajte mikserom maslac, šećer, smeđi šećer, koricu limuna, jaje i vaniliju dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Odvojeno pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, pimet i sol pa dobivenu mješavinu dodajte u onu prvu.

Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Možete ga oblikuvati u valjak i zamrznuti ili staviti u hladnjak. Ako ga ne želite sačuvati za poslije, zagrijte pećnicu na 190°C, obložite pleh papirom za pečenje i na njega stavljejte kuglice tijesta (otprilike onoliko tijesta koliko stane u jednu žličicu). Među keksima treba biti razmak od 5 cm. Po želji, pospite ih s još malo šećera, a zatim svaki pritisnite vilicom.

Pecite ih 12 min.

Odlično se slažu uz šalicu čaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 08:33