Jastog, romb, kamenice

Jedan od najboljih domaćih chefova ovaj tjedan gostuje u Splitu, gdje nakon tri ‘obične‘, priprema i gala večeru

Splitski restoran Kadena domaćin je tri a la carte i gala večere na kojima će im se pridružiti chef Tom Gretić

Tom Gretić, jedan od ponajboljih domaćih chefova, posljednjih godina ne gostuje često u restoranima, stoga je vijest da ovaj tjedan to čini u Splitu i to čak četiri dana zaredom, itekako vijest koja zaslužuje pažnju. Premda chef Gretić nije baš pobrao previše simpatija publike u posljednjem projektu - Hell‘s Kitchen Hrvatska, ipak je itekako cijenjen među kolegama i svima onima koji su imali priliku probati njegova jela, a tu će mogućnost od 13. do 18. studenog imati Splićani i svi oni koji se tih dana zateknu u gradu pod Marjanom, jer gostuje u restoranu Kadena.

image
Vedran Peteh/Cropix

Kako su priopćili iz splitskog restorana, ovu jedinstvenu gastro avanturu počinju u srijedu, 13. studenog kada će njihovi gosti čak tri dana za redom imati priliku uz njihov "redovni a la carte meni probati jela Toma Gretića kreirana specijalno za ovu prigodu i pripremljena od najkvalitetnijih namirnica Kadene".

Iz restorana Kadena na meniju za srijedu istaknuli su carpaccio od sabljarke (18 EUR), tempura kozice, inćun, lignja i sipa (17 EUR), juha od ribe kokota i kokoši (7 EUR), raviol punjen dimljenom tunom, butargom (23 EUR), sipa carbonara (21 EUR), escabeche od gofa (22 EUR) i grdobina u smeđem maslacu, crni tartuf (27 EUR). Za četvrtak, pak, najavljuju, kremu od poriluka (19 EUR), splitsku paellu (22 EUR), bolognese od hobotnice (23 EUR), curry od grdobine (20 EUR), kotlet romba (23 EUR) i terinu od jastoga i poriluka (32 EUR). Posljednji fan a la carte menija bit će dostupni karirani carpaccio od tune i sabljarke (17 EUR), vitello tonato 2.0 (19 EUR), risotto verde (22 EUR), njoki od sipe s guancialeom (25 EUR), lešo raža (20 EUR) i klasik moćnih okusa - lignje s tave (22 EUR).

Vrhunac gostovanja chefa Gretića u Splitu, najavljen je za subotu, 16. studenog, kada je na rasporedu gala večera. U sklopu ove večere, koja stoji 115 eura po osobi, 10 sljedova bit će upareno s vrhunskim vinima Vinarija Markus i Bibich.

Za gala večeru koja počinje u 19 sati, Gretić i tim restorana Kadena pripremaju slani profiterol s kremom od skute i s gelom od ljubičaste kapule, pa tiradito jakobovu kapicu s čili kukuruzom, ukiseljenom kapulom i uljem peršina. Slijede kamenica i cognac, tuna tataki, gel od krastavaca i đumbira, potom potage od čičoke, pita od škampi i jakobovih kapica, zatim rižoto od cikle, pa brancin poširan u smeđem maslacu i glazirana juneća rebra. Od slastica tu su pita od limuna s mousseom od bijele čokolade i crumbleom od medenjaka i pistacio verde rosso.

Svoje mjesto za večere potrebno je rezervirati, jer je broj gostiju ograničen, a to možete učiniti pozivom na broj +385 99 300 0303.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 23:04