Rijetko dobra prilika

Chef Goran Kočiš u Osijeku priprema totalno netipičnu večeru, jer se uz nju ne toče vina

Umjesto wine pairinga uz ovu će se večeru služiti "vatrenija" pića, dobro osmišljena da prate svaki slijed

Kada spojite dva virtuoza, konačni rezultat mora oduševiti. Tako bismo nekako mogli opisati posebnu večeru koju u petak, 15. studenog, s početkom u 19 sati u Osijeku priprema chef Goran Kočiš. Naime, kako nam je otkrio chef Kočiš, kojeg je šira javnost upoznala kao jednog od članova žirija u novom izdanju cooking showa MasterChef Hrvatska, riječ je večeri u sljedovima kakvu nemamo prilike često doživjeti.

image

Chef Goran Kočiš

Vedran Peteh/Cropix

KARIJERNI PUT CHEFA KOČIŠA

Chef Kočiš rodom je iz Donjih Meljana u okolici Slatine. Nakon završene osnovne škole u Slatini i srednje u Virovitici, kulinarski put vodi ga u inozemstvo gdje prikuplja znanje, iskustvo i inspiraciju. U hrvatskoj gastronomiji ostat će upamćen kao chef koji je priskrbio prvu Michelinovu zvjezdicu kontinentalnoj Hrvatskoj. Bilo je to 2019., u vrijeme kada je kao head chef i suvlasnik radio u zagrebačkom restoranu Noel, kojemu je bio i jedan od osnivača. Prije Noela, radio je i u drugim poznatim zagrebačkim restoranima, kao što su Dubravkin put i Bistro Apetit, a nakon Noela, vratio se u svoju Slavoniju kao chef kuhinje hotela Waldinger u Osijeku. Osim što kuha (i to jako dobro), chef Košiš se bavi i konzultingom.

Pod dirigentskom palicom chefa Gorana Kočiša i dr. Ivana Uroševića, u restoranu Meandar hotela Osijek vinsku će pratnju, uz šest sljedova, zamijeniti u našim krajevima, a posebno u Slavoniji i Baranji, tradicionalno piće od šljive, kruške viljamovke, kajsije, dunje, ljekovitih trava i maline.

image

Restoran Meandar, hotel Osijek

Press
image

Restoran Meandar, hotel Osijek

Press

Uz kratka pića na tanjurima će se naći guska u kombinaciji sa cvjetačom i čilijem, potom junetina s kruškom i briocheom, zatim kozji sir, kajsija, cherry rajčica i jezgra marelice. Iza toga gosti će kušati pačja prsa s crvenim kupusom, dunjom i mariniranim lučicama, dok će uz svinjsku potrbušinu dimljenu u sijenu biti posluženi još i krumpir te kesten uz jus. Kao i svaka večera, i ova završava desertom, ali već na prvu vrlo obećavajuće - uz salenjak s jabukom, malinom i lješnjacima.

image

Restoran Meandar, hotel Osijek

Press
image

Restoran Meandar, hotel Osijek

Press

Ovo nesvakidašnje iskustvo i sami možete doživjeti ako na vrijeme, zbog ograničenog broja, rezervirate svoje mjesto. To možete napraviti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na broj +385 (0)31 230 360.

Inače, večera stoji 70 eura po osobi, a ako niste iz Osijeka, svakako vam predlažemo da rezervirate i smještaj, jer, znate i sami, ako piješ - ne vozi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 16:34