Rezervirajte na vrijeme!

Dino Galvagno dolazi u Zagreb i kuhat će neka od omiljenih sicilijanskih jela, evo svih detalja

Iduću srijedu, 19. veljače, ponovno će u RougeMarinu gostovati chef Dino Galvagno. Nakon što je prošle godine kuhao na dva gostovanja ponovno se vraća, a ovoga puta tema je sam jug Italije

Poznati hrvatski chef Dino Galvagno, prepoznatljiv po svom radu u zagrebačkim restoranima Prasac i Peta četvrtina, kao i po televizijskim nastupima, priprema posebnu večeru 19. veljače u RougeMarin bistrou. S početkom u 20 sati, Galvagno će predstaviti šest sljedova autentičnih sicilijanskih jela, pružajući gostima uvid u sicilijansku kuhinju.

image


Dino Galvagno

Tomislav Kristo/Cropix

Naime, Galvagno je prethodne godine dva puta gostovao u RougeMarinu. Prva je večera bila posvećena jelima od mangalice, mađarske pasmine domaće svinje, poznate po visokom udjelu intramuskularne masnoće, koju je Galvagno donio od svoga ličkog susjeda i nizom jela od njezina mesa nahranio puni RougeMarin. Druga je večera bila posvećena invanzivnim vrstama i održivosti, pa su se na meniju tada našli plavi rak i vepar, gdje su se u sljedovima izmjenjivali Dino Galvagno i Marin Medak.

Ovoga puta tema večere seli se na sam jug Italije, Siciliju.

Večera će započeti predjelom od kaponate s komoračem, tradicionalnim sicilijanskim jelom koje spaja slatke i kisele okuse. Slijede prženi inćuni, koji će se također naći u kombinaciji sa špagetima i divljim komoračem u idućem slijedu. Inćuni su, inače, ključni sastojak sicilijanske kuhinje, jer su bili lako dostupni i pristupačni lokalnom stanovništvu, a danas su popularni zbog intenzivnog umamija koji donose u jelo.
Za glavno jelo, gosti će imati priliku kušati kunića u umaku Salmoriglio, poznatom sicilijanskom umaku čije ime znači "mješavinu soli i origana". Desertni dio večeri uključuje granitu od badema posluženu s tradicionalnim sicilijanskim briošem.

Za kraj, gosti će moći uživati u cannolima i raznim sicilijanskim keksima i slasticama, donoseći autentične okuse Sicilije na zagrebačke tanjure.

Cijena je ove tematske večere 58 eura. Rezervacije su obavezne zbog ograničenog broja mjesta, a mogu se izvršiti putem Instagram profila RougeMarin bistroa, telefonskim pozivom, e-mailom ili putem njihove web stranice.

Ova večera predstavlja jedinstvenu priliku za sve ljubitelje vrhunske gastronomije da iskuse spoj tradicije i inovacije kroz interpretaciju sicilijanske kuhinje od strane chefa Galvagna. Ne treba, naravno, smetnuti s uma da žilama Dina Galvagna teče i sicilijanska krv. A kad tome pridodamo renome jednog od najvažnijih i najautentičnijih naših kuhara, vrhunsko gastronomsko iskustvo je zajamčeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. veljača 2025 08:04