![Ilustrativna fotografija](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/27/k_35806093_640.jpg)
Taj ugođaj je tu oduvijek prisutan, za što je uvelike zaslužan vlasnik Slobodan Čimbur Bobo i, naravno, njegov tim. Gospodin Bobo povukao se u mirovinu, no Baltazar ne miruje. Dapače, svojih 35 godina slavi na najbolji način; proširenjem i osvježenjem postojećeg koncepta.
![Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/14/9/baltazar19-140217.jpg)
Quick lunch
Bobin sin Igor i kći Tamara sada su na čelu ekipe koja gori od želje da pokaže što zna. Nema tu puno filozofije, ono što vrijedi i zbog čega gosti sve ove godine vole i poštuju Baltazar ostaje na istom mjestu s istom ponudom i kako narod kaže, hranom za dušu. No, što to novo kuhaju Igor Čimbur, chef Filip Popović i njegova desna ruka Stjepan Marić treba provjeriti na licu mjesta, u novom restoranu i baru imena B35.
![Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/14/9/baltazar16-140217.jpg)
- Ostajemo tradicionalni restoran koji će i dalje koristiti namirnice iz zagrebačke regije, ribu iz Jadrana i povrće iz naših vrtova u Ivanić Gradu, no hrana će se drukčije pripremati i prezentirati.
![Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/14/9/baltazar4-140217.jpg)
Osim Baltazara koji ostaje u starom ruhu, tu je i bistro u kojemu ćemo nuditi quick lunch, jela poput raznih tjestenina ili janjećeg hamburgera- objašnjava Igor i nastavlja: - Naš novi chef Filip Popović bit će zadužen za novi restoran u kojemu će Filip biti u direktnom kontaktu s gostima, pred njima će završavati svoja jela, posluživat će goste, puštat će i glazbu tako da ta priča također ima svoj slijed od početka do kraja.
![Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/13/9/111858-143457-baltazar1-140217.jpg)
Tu je i taverna u kojoj će se, primjerice, moći pojesti zadnje jelo koje gost sam bira među sljedovima koje Filip priprema. Zašto? Pa zato što želimo da ljudi ne sjede samo za stolom i da im je koncentracija samo na tanjurima, želimo da “minglaju” i da se druže. A za one koji žele potpunu privatnost tu je i private room s zasebanim ulazom.
![Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/13/9/111858-143455-baltazar17-140217.jpg)
U vrtu će biti open grill i tu ćemo postaviti restoran na otvorenom - priča Igor, a chef Popović pak kaže: - Želim speed moving, želim totalno uživanje u hrani i opuštenu atmosferu. Ovdje će se moći pojesti vrhunska hrana za nevelik novac. To i jest naš moto: strast i realnost. Baza svega je bakina kuhinja, od nje sve počinje, ali naravno da će biti prisutan utjecaj raznih gastro kultura jer sve one, poput francuske, talijanske ili tajlandske, imaju nešto zanimljivo.
![Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/13/9/111858-143452-baltazar2-140217.jpg)
Važno je znati što hoćeš, a dalje je sve u izvedbi, ako je nešto zamišljeno da bude kremasto mora biti savršeno kremasto ili savršeno hrskavo - priča Filip.
Novi početak
- Hrana mora biti ozbiljno pripremljena, ali ne pretenciozna, to nije naša priča, mi želimo kuhati za ljude koji će osjetiti strast koja nas vodi - kaže. Ovaj tim predan je do kraja svojoj viziji, vjeruju u jednostavan koncept dobre hrane i jednako dobrih osjećaja koje ona izaziva, imaju znanje, volju i onu dobru energiju koja se osjeti već pri prvom susretu s Baltazarom i ovim ljudima.
![Zagreb, 140217.
Baltazar renomirani restoran s tradicionalnom kuhinjom krece u nove projekte. Sin vlasnika Igor Cimbur otvara unutar dvorista bisto i restoran ciju ponudu je osmislio chef Filip Popovic i sous chef Stjepan Maric.
Iz serije novih jela pripremio je carpaccio, lazanje s hobotnicom, riblji file i steak s umacima.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/3/14/9/baltazar14-140217.jpg)
I te novosti i ljude koji žive za to što rade uvijek valja podržati i dati im priliku, bodriti ih. A ova ekipa ima sve potrebno za uspjeh i za još mnogo rođendanskih slavlja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....