ON BI SE UDOMIO

Mačić iz kanalizacije koji je na noge digao vatrogasce, policiju, azil i ‘mačkare‘ stigao u Utočište

Onim što je jako živahan, zanimljiv je po tome što voli da mu je neudobno

Mačak Rocky

 Utočište Blue Cross

Mačić koji je digao na noge zagrebačke vatrogasce, policiju, azil u Dumovcu i niz zabrinutih ‘mačkara‘, koji su ga tijekom cijelog dana pokušavali izvući iz kanalizacije, dobio je ime Rocky. Čim je došao na smještaj u Utočište Plavi križ, pokazao je tko je i kakav je. Doduše, da budemo pošteni, moramo reći da nije odmah otkrio sve svoje tajne: prvi je dan bio nježan i uplašen, ali je već drugi dan pokazao da je on pravi mali divljak i da ima opak stav.

Nije ga impresionirao niti veterinar.

- Relativno je zdrav.Ima ušne šugarce koje smo počele tretirati čim nam je došao. Dobio je odmah i tretmane za vanjske nametnike. Ranice po nogama ne djeluju strašno, nisu gljivice, nego se jadan vjerojatno zgulio dok se provlačio po kanalizaciji, pa bi to trebalo samo proći. I dalje šepa no veterinarka ga je detaljno ispipala i srećom, čini se da su mu sve kosti čitave. Ima nekakav hematom od udarca pa je njena pretpostavka da zbog toga šepa, a kako hematom prolazi tako će i on bolje hodati. On i sad već na trenutke bolje hoda, ali onda opet počne malo štedjeti nožicu - poručili su iz utočišta.

Onim što je jako živahan, zanimljiv je po tome što voli da mu je neudobno. Razlog za to je prilično tužan: nije taj nikad imao svoj krevetić, pa on ni ne zna što znači spavati na mekom.

- Ode leći na pod transportera. a za ekstra neudobnost si sam makne i dekice koje mu mi nadobudno stavimo unutra). Nakon cijelog stresa koji je prošao i on, a i svi drugi u pokušaju da ga izvuku, on sad živi svoj najbolji život i zaboravio je već na kanalizaciju i zle ljude zbog kojih je tamo završio - poručili su iz utočišta.

Rocky će uskoro tražiti dom, pa ako je nekome zapeo za oko, može se slobodno javiti u Utočište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 12:03