TENA NOVAK KVARTET

Na Ribnjaku će se održati poseban koncert, namijenjen psima i - njihovim vlasnicima!

Svaka članica kvarteta osmislila je kompoziciju koju će izvesti, a koja je posvećena njenom ljubimcu

Ilustracija

 Pedigree/planet/profimedia

Nešto posebno sprema se u Zagrebu: koncert za pse i njihove vlasnike. Održat će se u nedjelju, 22. rujna u 17 sati u zagrebačkom parku Ribnjak. Ulaz je besplatan, a svirat će Tena Novak kvartet.

Ideja je bila neobična - svaka članica kvarteta osmislila je kompoziciju koju će izvesti, a koja je posvećena njenom ljubimcu, i to prema njegovom karakteru. Bit će to, kako su organizatori najavili, usmjereno-improvizirane skladbe.

- Naši psi su često gosti i sudionici naših proba, a pogotovo jer svi u kvartetu imamo barem jednog, a neki i više ljubimaca, dosjetili smo se kako bi bilo lijepo da i mi napravimo jedan otvoreni koncert za naše pse, a i sve ostale pse i njihove vlasnike. Tu bi bili i gosti solisti, (psi koji vole pjevati).

Od naših su to samo Gonzi, šnaucer druge violine, no iz publike bi bili pozvani ostali pjevači psi solisti, koji bi između ostalog pjevali u oformljenom psećem gala kvartetu. Sa nama na pozornici biti će i naši ljubimci Lina, Gonzi, Wendy i Fritz - objasnili su organizatori.

Sviraju Tena Novak Vincek i Lucija Stanojević na violinama, Nastasja Štefanić na violi i Neva Begović na violončelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 05:03