NEVJEROJATNO

Obavijest kod Solina sablaznila gospođu Eriku: ‘Najavio je strašnu stvar, a slušajte što su mi rekli iz policije... U šoku sam!‘

Nedugo nakon toga ga je posjetila policija, a on je imao spremno opravdanje

Natpis o trovanju

 Erika Andrea Mikačić

Šokantan natpis osvanuo je u jednoj ulici u Vranjicu kod Solina, gdje je A.P. na svoju ogradu postavio obavijest kako će određenog dana biti postavljeni otrovni mamci za mačke. Jedna žena je vidjela natpis i šokirala se najavom kaznenog djela pa je fotografiju najprije podijelila na društvenim mrežama, a onda je alarmirala i policiju.

- Prva reakcija policije je bila da on to smije napraviti jer je na njegovom zemljištu, pa kao, ako mačka dođe na njegovo, može. Bila sam u šoku, ali nisam tu stala. Zvala sam opet policiju pa komunalne redare, a tek su onda reagirali. U potpunom sam šoku. Netko je tu ljetos izbacio mačiće na ulicu i tom čovjeku oni očito smetaju, ali nisu mačići krivi. Oni su žrtve, a da netko prijeti da će ih potrovati jer ih je netko odvojio od majke i bacio same da se snalaze na cestu, je meni šok. Umjesto da im pomogne, nahrani, kastrira, on prijeti trovanjem - rekla nam je Erika Andrea Mikačić, koja je natpis vidjela i vijest o njemu proširila dalje.

image

Natpis o trovanju

Erika Andrea Mikačić

Kazneni zakon, naime, zabranjuje usmrćivanje životinja. Bez obzira na to što je neka životinja došla na nečije privatno zemljište, nitko je nema pravo usmrtiti. Za to je propisana i zatvorska kazna.

Iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske rekli su nam kako su policajci u ponedjeljak bili na terenu i razgovarali s osobom koja je postavila natpis. On im je rekao kako nije postavio otrov niti je to imao namjeru učiniti, nego da je tako "želio ukazati na neprilično držanje većeg broja mačaka u susjedstvu, na što je ranije upozoravao".

- Involvirane osobe su upozorene da se suzdržavaju od neprikladnih ponašanja i narušavanja javnog reda i mira, odnosno bilo kakvog oblika protupravnog ponašanja, a da svoje nesuglasice i razmirice ubuduće rješavaju na prikladan način pred nadležnim tijelima. U ovom događaju nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem policije jer nisu utvrđeni elementi prekršaja odnosno kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti - istaknuli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 09:54