NEŽELJEN GOST

Žena otišla u wc, kad je digla dasku dočekalo ju je jezivo iznenađenje: ‘Bolje ga ne dirajte, mogli biste završiti kod liječnika‘

Kroz ventilacijske odvode im ulaze razne životinje koje uglavnom traže zaklon od vrućina

Ilustracija

 Elaine Brown/swns/swns/profimedia

Iz tvrtke Sunshine Coast Snake Catchers objavili su snimku za koju su napisali da otprilike objašnjava kakav je život u Australiji. Snimka je nastala u jednom domu u gradu Buderimu, a u pomoć ih je pozvala vlasnica kuće. Rekla im je kako je podigla poklopac zahodske školjke, unutra ugledala nešto smeđe, pa je brzo u strahu poklopila i još na nju stavila vazu. Tada ih je pozvala u pomoć.

- Od svih mjesta u kućanstvu, nas je dopalo da radimo u wc školjci - napisali su uz snimku na kojoj se vidi kako njihov hvatač izvlači povećeg smeđeg guštera.

Na tom kontinentu ovakve stvari nisu rijetkost. Kroz ventilacijske odvode im ulaze razne životinje koje uglavnom traže zaklon od vrućina. Zbog toga ih se veoma često nalazi u toaletima - nekada su samim školjkama, drugi put u kadama, na zastorima, pločicama...

Određen broj tih gmazova je bezopasan, no ljudima se ipak savjetuje da ih ne diraju sami. Čak i ako nemaju otrova, stvorenja se uplaše kad vide ljudi, pa svejedno mogu ugristi. Takve rane obično zahtijevaju posjet liječniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 16:56