TOTALNO LUDILO

Ova mlada dama u samo tri sekunde postala je najpoznatija žena na svijetu. Tko je, zapravo, Hawk Tuah djevojka?

Hailey je postala slavna zahvaljujući odgovoru na pitanje od čega muškarci polude u krevetu, no ne zna se nositi s popularnošću

Hawk Tuah djevojka

 Profimedia/

Sve je trajalo tek tri sekunde. Influenceri s "Tim and Dee TV-a", poznati po svojim viralnim videima, u kojima prolaznicima postavljaju kontroverzna pitanja, zaustavili su nedavno dvije djevojke na ulici i postavili im jednostavno pitanje: "Što u krevetu svaki put izludi muškarca?"

Video je instantno postao svjetska senzacija, koja se poput požara proširila društvenim mrežama, a ludilo ne prestaje. Hailey Welch, do jučer anonimna djevojka iz Nashvillea, te je večeri odjenula malu crnu haljinicu i s prijateljicama se uputila u još jedan noćni izlazak. Njezin odgovor na pitanje promijenio joj je život.

image

Hailey Welch

/Screenshot - Tiktok

"Moraš im dati taj hawk tuah i pljunuti na tu stvar!", brzo je odgovorila i pozdravila svog dečka, ništa ne sluteći.

"Hawk tuah", kolokvijalni je izraz koji opisuje zvuk pljuvanja, a ona je zapravo na duhoviti način opisivala čin oralnog seksa, pljuvanja. Nakon što je video objavljen 11. lipnja, mnogi se poznati, kao i slavne kompanije te korporacije, snimaju uz njezin odgovor koji je pretvoren u TikTok zvuk, a dobila je i vlastiti hashtag #hawktuah, pod kojim je objavljeno nešto više od 14 milijuna videozapisa na toj društvenoj mreži.

Internet je poludio

Iako je preko noći postala najpoznatija osoba na planetu, u početku nitko nije znao tko je ona ni kako doći do nje. Hailey je nakon nenadane slave ugasila sve društvene mreže. No to je samo dodatno zapalilo internet i počele su kolati različite glasine i tračevi o njoj.

Hailey kao da je bila nestala s lica zemlje, a brojni korisnici okrenuli su se Redditu ili drugim internetskim platformama kako bi saznali nešto više o ovoj Hawk Tuah djevojci. Neki su tvrdili da radi kao učiteljica nižih razreda u osnovnoj školi te kako je zbog videa bila otpuštena, no na kraju se cijela priča ispostavila kao laž.

Neki su, pak, smatrali da će misteriozna i karizmatična djevojka potpisati ugovor s United Talent Agency (UTA), jednom od najvećih agencija za talente na svijetu, koja radi s velikim imenima kao što su Timohee Chalamet i Bad Bunny. I ta je glasina ostala upravo to, samo glasina, no internet je poludio, a fotografije i memovi inspirirani njezinim odgovorom masovno se šire društvenim mrežama.

Njezin ranije spomenuti zvuk na TikToku može se čuti svugdje, ušuljao se gotovo na sve profile, od kojih su neki Red Bull Racing i Liv Golf League, a neki ga spominju i uz pratnju aktualnog Europskog prvenstva u nogometu.

Potaknuti zanimljivom i zvučnom rečenicom koju je djevojka izgovorila, mnogi su se glazbenici na internetu potrudili i napravili posebnu glazbu, odnosno remixeve koji se baziraju na viralnom TikTok zvuku. Fanovi u komentarima ispod takvih videozapisa ne skrivaju oduševljenje, a mnogi tvrde kako se ta glazba mora vrtjeti na Spotifyu ili radijskim postajama.

Mnogi su korisnici TikToka ovo ljeto, u čast Hailey i njezine izjave, proglasili službenim "hawk tuah" ljetom.

Gostovala je u podcastu

Hailey se jučer pojavila u podcastu "Plan Bri Uncut" koji vodi Brianna Lapaglia i stala na kraj glasinama i pričama koje o njoj kruže. Kako priznaje, ima 21 godinu, a iz javnosti se povukla na selo kako bi ju njezina obitelj i prijatelji zaštitili od pretjeranog publiciteta i slave stečene preko noći, piše Times Now. Nadodaje kako je društvene mreže prestala koristiti prije šest mjeseci, a ne sada. Na lažne profile s njezinim slikama gleda kao na jezive i nepotrebne.

Objasnila je voditeljici kako njezini roditelji smatraju da je video urnebesno smiješan te kako nikada ne znaju kakvu će sljedeću glupost izjaviti, a dotakla se i ranije spomenutih glasina koje su kružile o njezinom poslu i obitelji.

image

Hailey Welch

/Screenshot - Tiktok
image

Hailey Welch

/Screenshot - Tiktok

"Radim u tvornici opruga, nisam nikakva učiteljica, a moj tata daleko je od propovjednika, odnosno svećenika, ovo sve je ludo", rekla je.

U podcastu je podijelila i neke upitne ponude koje je dobila od neznanaca na internetu.

"Gospodin s kojim surađujem nedavno je dobio ponudu koja je uključivala da je pljunem u staklenku, za što bi on dobio 600 dolara. Nije li to zaista odvratno?", rekla je.

Nove poslovne prilike

Uz te nemoralne ponude, nenadana slava otvorila joj je i neka prava vrata u poduzetničke vode, pa je tako Hailey potpisala ugovor s lokalnim proizvođačem šešira Fathead Threads. Oni će izraditi šešire s natpisom savjeta koji je dala Hailey.

Kako kaže vlasnik tvrtke Jason Poteete, za početak će napraviti dvije tisuće šešira, a narudžbe za njih već pristižu iz cijelog svijeta. Procjenjuje kako bi na izrađenim šeširima trebali zaraditi oko 65 tisuća američkih dolara. S obzirom na to da se djevojka povukla od javnosti te šešire, navodno, ne želi doći ni potpisati u tvornicu, oni joj se nose na tajnu, neutralnu lokaciju.

No unatoč tome, Hailey je nedavno bila gošća iznenađenja na koncertu američke country zvijezde Zachyja Bryana. Pojavila se tijekom izvedbe pjesme Revival i viknula "hawk tuah".

Haileyna nenadana i brza slava razbjesnila je neke ljude koji tvrde kako se medijski prostor ne bi trebao davati osobama kao što je ona, već uspješnijim i pametnijim ljudima. No brojni fanovi odmah su priskočili u pomoć i obranili ju, tvrdeći da treba živjeti onako kako želi i zabavljati se dok je mlada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 07:38