STRAVA

OPREZ, UZNEMIRUJUĆE SNIMKE: HOROR JOŠ TRAJE Razotkriveni ilegalni uzgajivači i trgovci psima, hoće li teror konačno završiti?

 Last Chance For Animals

Već se neko vrijeme organizacije za zaštitu životinja bore protiv industrije koja u Kini podržava uzgoj i prodaju mesa pasa, no snimke koje su snimili članovi udruga doista su šokantne.

Ilegalni trgovci psećim mesom kupe pse na ulici, uzgajaju ih ili ih kradu iz dvorišta gdje su voljeni kao kućni ljubimci, a potom ih ubijaju na najgore moguće načine - psi umiru u groznim mukama prerezanih vratova ili zatučeni do smrti.

Snimku koju je objavio britanski The Sun snimili su članovi organizacija za zaštitu životinja skrivenom kamerom, predstavljajući se kao jedni od trgovaca, a sve pod budnim okom američke organizacije Last Chance For Animals koja se već duže vrijeme bori protiv toga.

Kineske su se vlasti opravdavale da se psi drže u humanim uvjetima i da ih se ‘humano’ ubija. Međutim, mnoge su ‘klaonice’ umeđuvremenu zatvorene, a svijetom su se već proširile grozne fotografije tisuće mučenih pasa.

Snimke koje slijede nisu za one slabijeg želuca.

Konzumacija psećeg mesa predstavljala se dosad kao izolirani običaj, specifičan samo za određene kineske regije, no istraga je u posljednjih godinu dana pokazala da je tržište puno šire. Premda psi nisu odobreni kineskim zakonom o sigurnosti hrane, Kina je jedna od 11 zemalja u svijetu gdje je prodaja mesa pasa legalna.

Najveći problem ipak predstavlja činjenica da Kina nema zakon o zaštiti životinja pa se nikoga ne može kazneno goniti za mučenje životinja. Organizacije se pribojavaju da će se ‘klaonice’ opet otvoriti na nekom novom, tajnom mjestu.

U akciju se uključila i slavna glumica Kim Basinger koja podržava udrugu Last Chance For Animals. ‘Kad sam čula za brutalnu industriju psećeg mesa u Kini, šokirala sam se da ni ne postoji zakon o zaštiti životinja koji bi zaštitio te jadne pse ili bilo koju drugu životinju. Svake sekunde svake minute svakoga dana ova okrutnost se nastavlja i oko 10 milijuna pasa na godinu se ubija zbog mesa’, rekla je.

Želite li pomoći zaustaviti kinesku industriju uzgoja pasa, posjetite stranicu Last Chance For Animals , informirajte se i potpišite peticiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 01:49